Business

Mange forbrugere ender hvert år med håret i postkassen, fordi de har købt en bil, hvor der er blevet fusket med kilometertallet.

Virksomhed

Tjekbil

Webside

https://www.tjekbil.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 7. november

Sådan spotter du en bil med kilometersnyd

Desværre sker det forholdsvist tit for købere af en brugt bil, at glæden over det nye køb bliver kortvarig.

For i nogle tilfælde er der snydt med kilometertælleren, så den brugte bil kan sælges som værende i bedre stand, end den egentlig er. Og det kan koste dyrt for køberen enten i form af højere vedligeholdelsesudgifter eller et større tab end beregnet, hvis bilen skal videresælges.

Og så er det bare surt at betale mere for en bil, end den i virkeligheden er værd.

Der findes heldigvis en række gode råd, du kan følge. På den måde mindsker du risikoen markant for at ende med en bil, hvor der er blevet skruet tilbage på dens kilometertal.

Det er altid en god idé at tjekke bilens historik, for eksempel på sider som Tjekbil.dk. Her kan du se bilens indregistrerede kilometertal ved det seneste bilsyn. Hvis det slet ikke stemmer overens med det nuværende kilometertal, som sælgeren har oplyst, så er der grund til at være ekstra opmærksom.

Hvis et køb virker for godt til at være sandt, så er det som regel også tilfældet. Hvis du synes, der er for stor forskel på bilens stand, alder og kilometertal - også set i forhold til prisen - så bak ud af handlen og vælg i stedet en anden bil og forhandler, som du føler dig mere tryg ved.

Få kilometergaranti

Du kan bede forhandleren om at give dig en kilometergaranti, så han har alt ansvaret, hvis det senere skulle vise sig, at der er blevet snydt med kilometertælleren. Hvis han stritter meget imod og mener, at det er for besværligt, er det måske alligevel ikke en forhandler, du har lyst til at handle med - kilometerfusk eller ej.

Uanset om du har mistanke om kilometerfusk eller ej, så er det altid en god idé at lade en uvildig professionel syne bilen, inden du køber den. På den måde kan du altid være sikret mod svindel og fusk, så du kan føle dig helt sikker, når du køber brugt bil.