Business

Flere og flere danskere ryger i fælden, hvor de betaler alt for mange penge for deres internet. Faktisk er det helt op mod hver tredje, der ikke er opmærksomme på, hvor meget priserne har udviklet sig. Det siger en undersøgelse, som Forbrugerstyrelsen lavede for et par år siden.

Virksomhed

TjekBredbånd

Adresse

Klostergade 56C, 8000 Aarhus C

Webside

https://tjekbredbaand.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 27. september

For dyrt bredbånd? Få en bedre pris

Det er naturligvis ikke en smart måde at håndtere sit internet på, for der er så høj konkurrence, at udbyderne konstant presser hinanden til det yderste. Dette presser priserne ned, hvilket jo bare kommer os forbrugere til gode. Vi fortæller her, hvordan man finder den bedste pris på bredbånd.

Problemet går ikke væk af sig selv

Først og fremmest, så skal man være opmærksom på at størstedelen af de danskere, der aktivt går ind og tjekker deres muligheder rent faktisk kan få en besparelse, eller i det mindste mere for pengene. Det er ikke meget, man behøver at gøre, men alligevel er der tusinderne af danskere, der bare lader stå til, fordi det ikke er et presserende problem, der skal ordnes i en fart.

”Det kan vente.” siger mange til sig selv, og imens fosser pengene ud af kassen og ned i et sort hul, uden at man får det mindste ud af det.

Hold øje med markedet

Hvis man starter med at kontrollere sin egen bredbåndsudbyder, så vil man ofte opdage, at de har flere forskellige services, og der er sikkert sket noget indenfor de seneste år, som gør, at du kan spare penge. Måske kan man vælge en billigere pakke, så man ikke har en masse hastighed, hvis man alligevel kun tjekker mails. På den anden side kan man måske få en højere ydelse til samme pris, netop fordi prisen på internet falder.

En anden løsning er, at man taler med sine naboer og bekendte i ens lokalområde, så man kan få overblik over hvilken udbyder, de benytter. Det kan jo være, at de har en løsning, der er billigere og bedre end din egen, så det måske var det værd at tjekke. Det giver en et bedre overblik, hvilket jo netop er det, som det hele handler om.

Hvad er ens behov?

De fleste danskere har deres bredbånd sammen med en tv-pakke fra den samme udbyder. Der kan være en masse penge at spare, fordi man måske ikke benytter tv-pakken så meget. Især ikke nu hvor vi har services som Netflix og dets lige. Men selv hvis man benytter den, så kan man måske spare penge ved at fravælge de kanaler, man ikke ser.

Man skal især være opmærksom på, hvad ens reelle behov egentlig er. Måske betaler man for en bredbåndsforbindelse, som man slet ikke har brug for. Hvis nettet er for hurtigt, så opdager man det ikke, men er det for langsomt, så gør man. Derfor kan man med fordel prøve med en billigere forbindelse i en periode og se, om man mærker forskel. Dette kan man så justere, indtil man finder den forbindelse, der passer en bedst. På den måde kan man risikere at spare en masse penge.

Tag en snak med udbyderen

En god måde at opnå en bedre pris på, er ved at tage en snak med flere udbydere. Det kan ofte være, at man kan få dem til at presse prisen lidt. Hvis en konkurrerende udbyder giver et rigtigt godt tilbud, så kan det jo være, at man kan få sin nuværende udbyder til at give et endnu bedre tilbud. Det er som sagt et hårdt marked med masser af konkurrence, hvilket vi som forbrugere skal sørge for at udnytte til vores egen fordel.