Vesthimmerlands Kommune og Veterancentret indgår en samarbejdsaftale med det formål at sikre, at man bruger hinandens kompetencer bedst muligt i målet om at anerkende og støtte veteraner

VESTHIMMERLAND: Veteraner har ydet en særlig indsats for Danmark, og i respekt for den indsats har Vesthimmerlands Kommune valgt at indgå en samarbejdsaftale med Veterancenteret.

Med samarbejdsaftalen underskrevet af borgmester Per Bach Laursen og beskæftigelsesudvalgsformand Brian Christensen tilkendegiver Vesthimmerlands Kommune at anerkende og støtte veteraner og gøre brug af Veterancentrets rådgivning og tilbud efter behov. Veterancentret vil samtidig understøtte kommunens veteranarbejde.

- Det er en rigtig vigtig sag at støtte vores veteraner, der har ydet en særlig indsats for vores land. I Vesthimmerlands Kommune har vi 213 registrerede veteraner, hvor vi med den indgåede samarbejdsaftale med Veterancenteret forpligter os til at hjælpe veteraner eksempelvis fra Forsvaret til civilsamfundet med støtte og opbakning i samspil mellem den enkelte veteran, Veterancenteret, Vesthimmerlands Kommune og de pårørende. Vi glæder os over det indgåede samarbejde, den anerkendelse fortjener vores veteraner, siger beskæftigelsesudvalgsformand Brian Christensen på vegne af Vesthimmerlands Kommune.

Anerkendelse kan være, at kommunen er opmærksom på veteraners kompetencer og ressourcer, veteraners familier eller ved at støtte op om lokale veteraninitiativer. En anerkendelse af alle veteraner er afholdelse af Flagdagen den 5. september, der er en landsdækkende anerkendelse af veteraners indsats for Danmark. Ved behov for støtte kan dette eksempelvis spænde fra sparring i forbindelse med overgang fra militært til civilt arbejdsliv til en mere helhedsorienteret indsats med at etablere boligforhold, behandling, økonomisk rådgivning med mere.

- Veterancentret har de sidste to år arbejdet målrettet på at få samarbejdsaftaler med de danske kommuner. Vi vil gerne støtte Vesthimmerlands Kommunes indsats i forhold til arbejdet med de danske veteraner med den viden, vi har i Veterancentret har på veteranområdet, siger kommandørkaptajn og stabschef for Veterancentret Jannik Taanum Andersen og fortsætter:

- Veteraner har gjort en særlig indsats for Danmark og fortjener en særlig støtte og anerkendelse. Det er vores fælles ansvar at give denne støtte og anerkendelse.

Samarbejdsaftalen illustrerer den fælles interesse, der er i et styrket og kvalificeret samarbejde med vores fælles veteraner og deres pårørende.

Vesthimmerlands Kommune bliver med det indgåede samarbejde aftale nummer 63 med Veterancenteret.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...