Et stigende antal nye lånere og besøg på Vesthimmerlands Bibliotekers hjemmeside viser, at Vesthimmerlands læselyst trodser Corona-krisen.

LØGSTØR: Siden Vesthimmerlands Biblioteker lukkede ned for de fysiske rammer og dermed de traditionelle udlån torsdag den 12. marts, har man oplevet en stigende interesse for bibliotekets digitale tilbud. Faktisk er der siden lukningen sket en firedobling af nyoprettede lånere via hjemmesiden sammenlignet med samme periode sidste år.

Det er i særlig grad siden om ’Netmedier’ på bibliotekets hjemmeside, der oplever ekstra trafik i disse dage. Netmedier er rykket op på første pladsen af mest besøgte sider, hvor den førhen lå på en niende plads. Der er sket en fordobling af besøgende, siden bibliotekerne lukkede ned den 12. marts – og det er noget, der kan ses på de digitale udlån af e-bøger, lydbøger, film, magasiner og aviser.

Med intet mindre end en stigning på 60 procent flere lånte e-bøger og 42 procent flere lånte lydbøger på bibliotekernes digitale tilbud eReolen, kan Vesthimmerlands Biblioteker konkludere, at vesthimmerlændingenes læselyst ikke lader sig kue af Corona-krisen.

Blandt en særlig gruppe af borgere har der været en eksplosiv stigning i den digitale læselyst – nemlig hos børnene. Børn i Vesthimmerlands kommune springer skalaen med en stigning på hele 226 procent af lån af e-bøger og 103 procent af lån af lydbøger på børnenes pendant eReolen GO.

- Det er dejligt at se, at børnene og forældrene bestemt ikke glemmer at bruge bibliotekets tilbud, selvom de fysiske mødesteder er lukkede. Det er især dejligt at se i en tid, hvor vi har ekstra stor fokus på børnenes læselyst i Vesthimmerland, lyder det begejstret fra bibliotekar og projektleder på projekt Læselyst, Jette Ninette Olsen i en pressemeddelelse.

Midt i en tid, hvor bibliotekets medarbejdere savner de fysiske rammer, det kollegiale sammenhold og ikke mindst interaktionen med bibliotekets mange brugere, skaber denne store interesse for bibliotekets digitale univers stor glæde.

- Vi er rigtig tilfredse med, at virkelig mange borgere har fundet vej til bibliotekets digitale hylder, nu hvor bibliotekerne fysisk er lukkede, udtaler bibliotekschef, Bo Jacobsen.

- Vi har valgt at bruge væsentlig flere midler på det digitale, så vi er glade for, at tilbuddet bliver flittigt brugt; men jeg tror dog, at vi først får det helt brede smil frem, når det igen bliver muligt at åbne vores biblioteker for borgerne.

Coronavirus lukkede torsdag den 12. marts Vesthimmerlands Biblioteker. Foreløbigt forventes bibliotekerne lukket t.o.m. mandag den 13. april.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...