Ni andre kommuner er også med i opløbet om prisen, der uddeles i løbet af januar

Som den eneste nordjyske kommune er Vesthimmerland med i opløbet om at blive kåret til årets bedste kommune for unge i 2021.

21 kommune var oprindeligt indstillet til prisen, og heraf er de 10 nu tilbage i kampen om prisen, der bliver uddelt af Dansk Ungdoms Fællesråd.

- Vi har fået rekordmange indstillinger til Ungdomskommuneprisen i år, og det viser bare, at kommunerne arbejder aktivt med at inddrage ungdommen.

- Derfor har det også været rigtig svært at koge feltet ind, men de ti kommuner, der er gået videre i opløbet om at vinde prisen, har på hver deres måde haft noget unikt i deres indstilling, som har været med til at afgøre, at de er gået videre, forklarer DUF-formand Chris Preuss.

I forbindelse med prisuddelingen i 2021 har dommerpanelet bestående af Chris Borup Preuss, lektor ved Center for Ungdomsforskning Maria Bruselius-Jensen, formand for Netværket af Ungdomsråd, Nicklas Lindsten,og borgmester i sidste års vinderkommune, Vordingborg, Mikael Smed, specifikt lagt vægt på, at de indstillede kommuner arbejder aktivt med at tale med de unge - i stedet for at tale til dem.

Det gør sig ifølge dommerpanelet bl. a. gældende i Vesthimmerland, som er indstillet til prisen af UNGvesthimmerland og det vesthimmerlandske ungeråd.

Dertil lægger dommerpanelet, at ”unges sociale fællesskaber har en høj prioritet i kommunen, og at der derigennem er kommet fem betalingsfrie klubber og fritidspas, som også sikrer, at unge fra udsatte familier kan være en del af fællesskabet”.

Selve prisuddelingen finder sted i løbet af januar, og førsteprisen består i 10.000 kr., øremærket til brug på ungeområdet.

Udover Vesthimmerlands Kommune er også Faaborg-Midtfyn, Gentofte, Holbæk, Norddjurs, Nyborg, Odsherred, Rudersdal, Skive og Svendborg Kommuner med i opløbet om prisen som årets ungdomskommune.

Prisen blev oprindeligt indstiftet af Dansk Ungdoms Fællesråd i 2006 og har været uddelt lige siden som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...