Christian Næsgaard fra Himmerland Golf og Spa Resort i konkurrence

GATTEN: Christian Næsgaard fra Himmerland Golf og Spa Resort i Gatten kan i det kommende år kalde sig Nordjyllands tredjedygtigste kokkeelev.

Tredjepladsen ved året nordjyske mesterskab for kokkeelever kom i hus, da der i weekenden blev dystet på lækre retter og køkkenfærdigheder på EUC Nord i Hjørring.

I alt var otte kokkelever og fire tjenerelever fra EUC Nord og TECH College med i dysten om at blive Nordjyllands bedste elev indenfor deres respektive fag.

Vinderen af konkurrencen for kokkeelever blev 18-årige Elisabeth Madsen fra Musikkens Spisehus i Aalborg - med Cecilie Pedersen fra Ruths Hotel i Skagen som nærmeste konkurrent.

Elisabeth Madsen blev udråbt som vinder af et fuldstændig enigt dommerpanel, og hun vandt desuden hygiejneprisen for god orden og hygiejne i køkkenet i løbet af konkurrencen.

Elisabeth Madsen havde til lejligheden forberedt en menu bestående af tempereret rødtunge med grydestegt blomkål. Hertil sprødt brød med urter samt jomfruhummerragout. Desserten bestod af mælkechokolade med brombærmousse, kefir-ganache med en sponge-bund med chokolade og mandler overtrukket med mælkechokoladegele samt kefirsorbet med tempereret chokolade og en lun brombærsauce tilsmagt med pernod og stjerneanis.

- Det er en vild følelse nu at kunne kalde sig nordjysk mester for kokkelever. Det er min første konkurrence, så de seneste tre måneder har været præget af mange timers forberedelse og en del nervøsitet, så det er skønt at se, at det har givet pote, lyder det fra den nybagte nordjyske mester.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...