Den nordjyske børnemusiker er klar med interaktive videoer og nye afsnit på YouTube

NORDJYLLAND: Mens Danmark lukker ned på grund af risikoen for smitte med coronavirus, opruster den kendte nordjyske børnemusiker Michael Back på børneunderholdningen på nettet.

Interaktive videoer på Facebook, ugentlige video-afsnit på YouTube og sågar en live-koncert er blandt de initiativer, som Michael Back har taget for at gøre hverdagen lidt sjovere for børnene i en tid, hvor skoler og institutioner er lukket, og det kan være småt med adspredelser.

- Alle børn går hjemme i denne tid, og dagen kan godt føles lang, når man ikke kan lege med dem, man plejer, og alt er så anderledes og mærkeligt. Derfor har jeg fokus på at skabe et rum - en lille stund - hvor alting ikke er så alvorligt, og hvor der lægges op til grin og sjov leg i stuerne, siger Michael Back, der ikke vil afvise, at han kommer til at beskæftige sig med coronavirussen i sin kommunikation med børnene - i hvert fald en lille smule.

- Hvis jeg får lavet en vaske hænder sang, så kunne jeg sagtens finde på at lægge den op på YouTube. Og måske var det ikke så tosset en ide at få lavet sådan en. For jeg tror, at noget af det, vi kommer til at lære af denne krise det er, at vi skal have meget mere fokus på god hygiejne i fremtiden, siger Michael Back, der selv har delt en video fra en musikerkollega, som har lavet en lille sang om at vaske hænder. Den kan findes på Michael Backs Facebook-side Musik og Sjov.

Koncert på facebook

Selv gav Michael Back en live-koncert på Facebook 26. marts, hvor hundredevis af familier så med, og han overvejer nu om endnu en koncert skal indgå i hans online-aktiviteter under coronakrisen.

Derudover vil han hver dag lægge en interaktiv video op på sin Facebookside. Det er videoer med børnesange, som børn og voksne kan synge med på og danse til hjemme i stuerne, og på YouTube-kanalen Musik og Sjov TV, der i forvejen rummer næsten 100 videoer, kommer der hver fredag klokken 9 et nyt afsnit, der inddrager børnene i dans, leg og sang.

- Jeg håber, at det kan være med til at skabe samhørighed, for selvom vi er ikke er fysisk sammen, så kan vi jo godt - i disse internettider - være sammen om at danse og lege. Så jeg lægger op til, at i mine videoer skal vi være interaktive, forstået på den måde, at børn og deres voksne skal være med til synge, danse, hoppe og lege sammen med mig. Måske kan det være med til, at børnene ikke føler sig så meget alene, siger han.

Michael Back er selv ramt af corona-krisen, da alle hans planlagte arrangementer det næste stykke tid er aflyst.

- Selvfølgelig kommer dette til at koste mig økonomisk, og det vil tage lang tid for mig at komme ovenpå igen, men det vigtigste er, at vi får bugt med denne krise, siger børnemusikeren, der er klar til at drage ud i det ganske land med en masse musik og sjov for børn og andre barnlige sjæle, så snart situationen tillader det.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...