Naturvejlederne i Vesthimmerland inviterer børn og voksne ud i naturen i næste uge

VESTHIMMERLAND: Lars Wachmann og Karin Winther er to naturvejledere i Vesthimmerland, som hvert år tilbyder forskellige naturarrangementer. I efterårsferien i år har de lavet tre forskellige familiearrangementer på tre forskellige naturbaser.

Mandag i uge 42 er der et snittearrangement i Jenle Plantage. Arrangementet, som starter klokken 13, kan man bl.a. snitte spisegrej og legetøj. Om tirsdagen er der kukkelure-kasse-gemme og træklatring i Uhrehøje Plantage fra klokken 10. Om torsdagen er der "kappestrid med dyrene" i Aars Skov fra klokken 10.

I arrangementet "kappestrid med dyrene" kommer man til at udforske skoven og quizze om danske dyr i naturen. Både tirsdag og torsdag er der mulighed for at møde de nye Nature Ranglere.

Natur Ranglere er unge mellem 13-16 år, som skal være med til at udvikle og tilbyde arrangementer på Vesthimmerlands kommunes naturbaser.

En af deres første opgaver var at sætte kukkelure-kasserne op i Uhrehøje Plantage.

Udover arrangementerne i efterårsferien kommer Naturekspeditionen hver dag med et bud på aktiviteter i naturen både på deres hjemmeside og på Naturekspeditionens facebookside.

Naturekspeditionen er Vesthimmerland Kommunes naturformidlingshjemmeside.

Deres forskellige bud på aktiviteter kan være turforslag eller aktiviteter, hvor flere generationer mødes og sammen får en god oplevelse.

- Jeg vil gerne slå et slag for forventningens glæde. Det er den følelse december måned, og julen emner af. Her mødes vi flere generationer og nyder hinandens selskab samt giver hinanden hemmelige oplevelser og pakker. Det er det, som også skal ske i efterårsferien. Som julekalendergaverne vil vores ideer til dagens oplevelse, være klar til at "åbne" på nettet hver morgen. Passer vores ideer ikke til dagens program, så kan de jo bruges til en anden gang, eller inspirer andre til et besøg senere, fortæller Karin Winther i en pressemeddelelse.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...