Forestillingen ”Danner – en grevinde af folket” indleder den nye sæson i Vesthimmerlands Teaterforening. Forestillingen opføres 12. september i den gamle kirkesal på Vitskøl Kloster

VITSKØL: Hvilke fysiske rammer i Vesthimmerland er vel mere velegnede til en forestilling om Grevinde Danner end den smukke kirkesal på Vitskøl Kloster?

Sådan lyder ræsonnementet, når Vesthimmerlands Teaterforening 12. september indleder sin nye sæson med forestillingen ”Danner – en grevinde af folket”.

Bag forestillingen står teatergruppen ”Det Flydende Teater”, der har specialiseret sig i at skabe forestillinger, der kan spilles alle mulige andre steder end på en traditionel teaterscene.

I forestillingen fortælles historien om Louise Rasmussens liv og relationerne til det, vi i dag kender som krise- og videncentret Danner.

Det kræver sin kvinde at blive gift med kongen, men lige præcis sådan en kvinde er Louise Rasmussen, senere kendt som Grevinde Danner. Hun fødes i 1815 som datter af en ugift tjenestepige og en kynisk herremand, men gør godt og grundigt op med den tilværelse, hun er udset til.

Kongen elsker hun, men hun elsker også avisudgiveren Carl Berling, som hun får barn med. Det bedre borgerskab hader og håner hende, men grevinden og kongen støtter hinanden. Hendes indflydelse på ham er omdiskuteret, men sikkert er det, at enevælden bliver ophævet, grundloven underskrevet og de første socialreformer indført i løbet af deres ægteskab. Sikkert er det også, at arven efter hende lever endnu.

Forestillingen arrangeres i samarbejde med Nutidens Kvinder, Løgstør, og inden forestillingen er der mulighed for at nyde en teatermenu, som Vitskøl Kloster står for.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...