Andrea Bosancu overtager klinik i Aalestrup fra landsmændene Mariuca og Cipiran Chirila

AALESTRUP: Mens der i andre egne af landet kan være problemer med at rekruttere tandlæger, har de i Aalestrup fundet deres helt egen løsning.

I Knaberbyen henter de tandlægerne i Rumænien!

De seneste tre år har det været Mariuca og Cipiran Chirila, der har drevet tandklinikken i Vestergade i Aalestrup, men de har nu fået mulighed for at overtage en større klinik på Norddjurs, og den mulighed har de efter moden overvejelse besluttet sig for at gribe.

Beslutningen har dog bestemt ikke været let, understreger Mariuca og Cipiran Chirila,

- Vi vil altid være taknemmelige for det liv, vi har haft i Aalestrup, og det, vi nåede at få bygget op, og vi tager rigtig mange gode minder og oplevelser med os herfra, erklærer de.

Omvendt føler Mariuca og Cipiran Chirila sig også fuldstændig trygge ved deres efterfølger.

De to rumænske tandlæger kender nemlig i forvejen den nye klinikejer, Andrea Bosancu, fra deres fælles fortid på tandlægeskolen i Iasi i Rumænien.

I Rumænien har Andrea Bosancu arbejdet i 10 års som tandlæge med egen klinik, inden hun med hjælp fra et rekrutteringsfirma er kommet til Danmark, hvor hun forud for overtagelsen af tandklinikken i Aalestrup har gennemgået et intensivt, dansk sprogkursus.

Officielt overtog hun allerede klinikken pr. 1. maj, men på grund af corona-krisen starter hun først i klinikken her midt i maj.

- Jeg glæder mig til at starte som tandlæge i klinikken og møde patienterne. Og vi har allerede fundet et hus i Aalestrup, hvor vi skal bo.

- Det var vigtigt for os, så vore to døtre fra starten kunne trives og føle sig trygge.

- Pigerne skal begge begynde i børnehuset Aalestrup, som vi allerede besøgte, inden vi flyttede. Og efter at have besøgt både klinikken og byen var jeg hurtigt overbevist om, at vi som familie vil komme til at føle os godt hjemme i Aalestrup, fortæller Andrea Bosancu.

Noget af det, hun som nydansker, ser frem til, er at besøge Legoland sammen med familien, så snart der i øvrigt bliver mulighed for dét.

- Og så glæder vi os også til at opleve dansk hygge. Det har vi hørt rigtig meget godt om, siger den nye Aalestrup-tandlæge og griner.

Først og fremmest håber hun dog på, at patienterne i Aalestrup vil tage godt imod hende, og at hun kommer til at få et godt forhold til dem.

- Og så håber jeg også, at min mand kan finde et arbejde.

- Det er vigtigt for mig, at hele min familie falder godt til i Danmark, understreger Andrea Bosancu.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...