”Britt-Marie var her” får premiere i Løgstør Bio

LØGSTØR: To nye film kan i den kommende tid ses i Løgstør Bio.

Den første er den svenske film ”Britt-Marie var her”.

Da 63 årige Britt-Marie forlader sin mand efter 40 års ægteskab, bliver hun tvunget til at tage sit liv op til revision og gøre op med gamle vaner for at møde den nye verden.

Britt-Marie havner helt tilfældigt i den lille flække Borg, hvor livet nærmest står stille for byens få indbyggere. Men, der er nogen, som på trods, drømmer stort i Borg og puster liv i Britt-Maries nyvundne tro på livet og fremtiden.

Måske er det aldrig for sent at starte med at leve livet? Måske kan hun mod alle odds falde til og gøre en forskel? ”Britt-Marie var her” er en skøn perle om nye begyndelser af forfatteren bag succesromanen ”En mand der hedder Ove”. Svenske Tuva Novotny har instrueret, mens Pernilla August spiller Britt-Marie.

Den anden film er On the basis of sex

Fra Participant Media (Spotlight, The Help) kommer den utrolige men sande fortælling om, hvordan Ruth Bader Ginsburg - lang tid før hun fik sin plads i den amerikanske Højesteret - stod op for sig selv, sin familie og en helt ny generation af amerikanske kvinder.

I ånden fra filmene Hidden Figures og The Post følger On the basis of sex den lilles kamp mod den store.

Filmen følger Ruth Bader Ginsburgs (Felicity Jones) rejse fra at være en af de første kvinder nogensinde, der blev indskrevet på den prestigefulde Harvard Law School, til at overvinde århundreders kønsdiskrimination, alt imens hun skabte en familie sammen med sin mand, Marty (Armie Hammer).

Mens Ginsberg kæmper for sin plads i et mandsdomineret juridisk system, møder hun sin karrieres største udfordring i form af en skelsættende sag om kønsdiskrimination, i sin kamp for at skabe lige rettigheder for alle amerikanere – kvinder som mænd.

Felicity Jones og Armie Hammer står i spidsen af et fantastisk cast, der også omfatter Justin Theroux, Sam Waterston og Kathy Bates.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...