Kun cirka 15 pct. af sommerhusejerne i Vesthimmerland lejer i øjeblikket deres sommerhuse ud. Det tal burde være langt højere, mener man i turistbranchen

VESTHIMMERLAND: Vesthimmerlands Kommune har et stort uudnyttet potentiale for sommerhusudlejning, og øges antallet af udlejede sommerhuse, kan det gøre en betydelig forskel for lokalsamfundet - særligt i ydersæsonerne.

Det bekræfter en ny potentialeanalyse udarbejdet af Feriehusudlejernes Brancheforening på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

Analysen viser, at 17 af landets kommuner har et særligt stort potentiale for at øge feriehusudlejningen. Der er tale om kommuner med mere end 2.000 sommerhuse, hvor udlejningsgraden er lav. En af disse er Vesthimmerlands Kommune. Her udnyttes kun omkring 15 pct. af sommerhusene til udlejning. Der er altså rigelig kapacitet til merbrug og særligt uden for højsæsonen. Og der kan genereres en markant øget turismeomsætning ved en bedre udnyttelse af feriehuskapaciteten.

- Feriehuse står i dag for 54 procent af samtlige udenlandske overnatninger i Danmark, men vi udnytter kun en brøkdel af den kapacitet, vi har. I Vesthimmerlands Kommune er det kun ca. 400 af de ca. 2600 sommerhuse, som står til rådighed for udlejningsmarkedet, og det er et tal, vi gerne vil øge, forklarer Sisse Wildt, som er kommunikationschef i Dansk Kyst- og og Naturturisme.

Hun bakkes op af turistdirektør Jimmi Stæhr-Petersen fra VisitVesthimmerland:

- Vi er meget opmærksomme på det store potentiale for at øge udlejningen af feriehuse. Det er et område, som hidtil har været overset, men som vi nu er klar til at arbejde på i samarbejde med lokale udlejningsbureauer og nationale turismeorganisationer. Set med vores øjne vil det være yderst fordelagtigt at få indfriet potentialet, da det vil skabe en større turismeomsætning i kommunen, siger han.

I 2019 er der indført et nyt bundfradrag, som betyder, at sommerhusejere kan tjene 40.900 kroner skattefrit ved at leje sommerhuset ud.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...