Lokalhistorisk Forening for Ranum og Omegn arbejder derfor målrettet på at udgive en husstandsomdelt - og rigt illustreret - publikation om Ranum bys historie

RANUM: Ranums historie knytter sig tæt sammen med fortællingen om seminariet, som blev indviet i 1848 og som forvandlede Ranum fra at være en lille landsby til en pulserende uddannelsesby med studerende fra hele landet.

Den historie er det også vigtigt, at nutidens Ranum-borgere kender til, mener man i Lokalhistorisk Forening for Ranum og Omegn, og foreningen arbejder derfor målrettet på at udgive en husstandsomdelt - og rigt illustreret - publikation om Ranum bys historie.

- Vi vil med publikationen give byens nuværende indbyggere en forståelse for de grundsten, der har formet byen, forklarer en af initiativtagerne, Erik Knudsen, der selv er tidligere lærer på Ranum Skole.

Som støtte til publikationen, der skal favne Ranums historie helt frem til i dag, hvor byen huser landets største efterskole med over 400 elever fra hele verden, modtog Lokalhistorisk Forening for Ranum og Omegn forleden en donation på 10.000 kroner fra Himmerland Forsikrings fond støtter udgivelsen med 10.000 kr.

Donationen blev overrakt af assurandør Torben Nielsen på vegne af fonden Himmerland, der blev stiftet af Himmerland Forsikring i 1988 med det formål at støtte lokale initiativer i forsikringsselskabets virkeområde.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...