Hanne Methling - giver 2. juli ”Jættestuekoncerter” i Ertebølle med musik inspireret af jæger- og bondestenalderen

ERTEBØLLE: Rammerne bliver i år endnu mere autentiske end tidligere, når sanger og musiker Hanne Methling tirsdag 2. juli kommer til Ertebølle for at give ”Jættestuekoncerter”.

Jættestuekoncerterne har gennem snart flere år været en fast sommertradition i Stenaldercenter Ertebølle, men til sæsonen 2019 er der i Ertebølle rekonstrueret et antal hytter fra jægerstenalderen.

- Sammen med hele det nyopførte udendørs oplevelseslandskab er det et perfekt sted for sanserne og fantasien til at kalde billederne af stenaldermenneskene frem, noterer Hanne Methling.

Det er de arkæologiske fund og fortolkningerne af dem, der har sat gang i Hanne Methlings eksperimenter med musik, som den kan have lydt i stenalderen.

Det musikalske udtryk er nutidig folkesang med guitar som akkompagnement. men tilhørerne i Ertebølle kommer også til at høre instrumenter fra stenalderen: ben-fløjte, tromme og brummer.

Det er femte år, Hanne Methling drager Danmark rundt på jættestueturné, og der kommer nye sange til hvert år.

I år endnu et par sange for tromme – om ravbjørnen fra Fanø, om solsten på Bornholm, samt en ny fløjtemelodi.

I Ertebølle bliver der tale om to forskellige koncerter: Én med fokus på jægerstenalderen og én med fokus på bondestenalderen.

Hver koncert varer halvanden time, og imellem sangene fortæller Hanne Methling lidt om de forskellige tidsperioder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...