920 mio. kroner efter skat blev resultatet for 2018

LØSGTØR: Spar Nord Løgstør kommer sammen med resten af Spar Nord ud af 2018 med et resultat på 920 millioner kroner efter skat. Resultatet trækkes blandt andet op af vækst i bank- og realkreditudlån, ligesom uændrede omkostninger bidrager positivt til bundlinjen, hvad Spar Nord betegner som et tilfredsstillende resultat.

Den stigende efterspørgsel efter udlån glæder direktør Klaus H. Frederiksen i Spar Nord Vesthimmerland da det vidner om økonomisk optimisme samt tilfredshed hos kunderne kombineret med konkurrencedygtige produkter.

- Det seneste år har vi oplevet en rigtig fin udvikling i bankens kerneforretning, der blandt andet er kommet til udtryk i form af stigende efterspørgsel efter realkredit- og bankudlån. Og det har betydet, at vi faktisk er vokset med seks og fem procent på henholdsvis realkredit- og bankudlån i 2018, siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Vores vækst i realkredit- og kundeudlån hænger også sammen med, at vi i 2018 har fået flere nye kunder, og vi er i årets løb vokset hurtigere end markedet og har dermed vundet markedsandele.

Samlet set landede Spar Nords omkostninger marginalt lavere i 2018 end i 2017. Derimod steg nedskrivningerne til 173 millioner kroner, hvoraf størstedelen udgøres af bankens landbrugskunder.

Spar Nord forventer en samlet basisindtjening før nedskrivninger i niveauet 700-800 millioner kroner efter skat for 2019.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...