Ejendomsmægler Louise Lund Grynderup, Nybolig i Løgstør, sporer nu igen positive tendenser på det lokale boligmarked

- Sommerferien er en god anledning til, at man i familien stopper op og lægger nye planer – f. eks. planer om ny bolig, forklarer Louise Lund Grynderup, der er indehaver af Nybolig i Løgstør.

Da Danmark lukkede ned 11. marts, lukkede boligmarkedet også ned. Det kunne mærkes i hele landet, og det var ikke nogen undtagelse i Løgstør, hvor Louise Grynderup sendte sine medarbejdere hjem og passede kontoret alene. Heldigvis varede det ikke ved. Efter en måned begyndte køberne at komme tilbage, hvor sælgerne ventede lidt længere – men nu er boligmarkedet oppe at køre igen. På landsplan satte maj rekord for salg i forhold til de seneste fem år.

Normalt er der stille i slutningen af juli, hvorefter hussalget normalt topper i august og september. Louise Grynderup forventer at se en ændring i den adfærd i år.

- Normalt rejser folk til udlandet i deres ferie, og så bliver huset sat til salg efter ferien. I år sidder de hjemme i Danmark – så hvorfor vente? Jeg tror, at det betyder, at vi får travlt fra nu og frem til og med september.

Louise Grynderup peger på en anden tendens, som særligt gør sig gældende ved sommerhusene:

- De er i god stand. Man kan virkelig se, at der lige er blevet gjort lidt ekstra, fordi der har været tid til at gå og sætte ting i stand i foråret.

I år har der været et rekordstort salg af sommerhuse, og Louise Grynderup har bestemt også mærket den tendens i Løgstør. Selv er hun særligt glad for Lendrup, hvor hun selv ynder at holde ferie i familiens sommerhus.

Bekymringen for sælgerne er primært gået på, om de har kunnet få den ønskede pris for deres bolig, men umiddelbart tyder det ikke på, at coronakrisen påvirker boligmarkedet. Selvom sælgerne kan forvente at få en ordentlig pris for deres bolig, er det også et godt tidspunkt at være køber. Renten er meget lav, og derfor er det billigt at finansiere f.eks. et sommerhus.

I forhold til at få gang i markedet igen midt i en verdensomspændende krise mener Louise Grynderup, at det har været en kæmpe fordel, at de digitalt har været godt forberedte på at ændre arbejdsrutinerne og tilpasse til den nye situation.

- Vi har i Nybolig været godt gearet til at omstille os med digitale løsninger. Vi havde allerede mulighederne, de skulle bare sættes spil – og det har vores købere været trygge ved og taget godt imod.

Louise Grynderup ser således positivt på resten af året og er fortrøstningsfuld i forhold til at indhente det tabte:

- Mine bange anelser blev gjort til skamme, for det går rigtig godt på det løgstørianske boligmarked.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...