Naturstyrelsen Himmerland inviterer til økologisk sommeraften på Livø Avlsgård

LIVØ: Skal der fortsat være et økologisk drevet forsøgs- og demonstrationslandbrug på Livø?

Det spørgsmål hænger stadig og svæver i luften over Limfjordsøen, men det forhindrer nu ikke Naturstyrelsen Himmerland i - igen i 2019 - at invitere til økologisk sommeraften på Livø Avlsgård.

I år sker det hhv. torsdag 18. og tirsdag 23. juli kl. 15.30 – 20.

Begge dage har interesserede mulighed for at møde landmandsfamilien på Livø Avlsgaard og gå med en tur i marken, hvor kornet snart er klar til høst.

Forsøgs- og demonstrationslandbruget på Livø dyrker mange af de gamle kornarter og -sorter som f.eks. enkorn, emmer, spelt, hallandshvede, goldblume, ølands- og dalarhvede - og afprøver desuden løbende nye afgrøder, aktuelt maltbyg til whiskyproduktion i samarbejde med Søgaards Bryghus i Aalborg.

Under gåturen rundt på øen vil de besøgende også kunne møde Livø Avlsgaards Angus-kødkvægsbesætning, som står for en stor del af naturplejen på øen.

Efter gåturen i marken er der fællesspisning på gårdspladsen under lindetræerne. Her vil der blive serveret en menu, fremstillet af øens produkter. Der bliver således mulighed for at smage Angus-kød fra øens kødkvægsbesætning og hjemmebagt brød af kornet fra markerne, og der vil også være både vegetariske og glutenfrie retter.

I forbindelse med de to økologiske sommeraftener vil der være en ekstra sejlads hjem om aftenen, når arrangementet slutter. Hvis gæsterne da ikke i stedet vælger at tage en overnatning på Livø.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...