Den tidligere frimenighedskirke tager 1. november hul på sit nye liv som kulturhus med et foredrag om konkurrencestaten herhjemme

SØTTRUP: Den tidligere frimenighedskirke i Søttrup har for nylig fået nyt liv som lokalt kulturhus, og dét afspejler sig 1. november i et arrangement med professor emeritus Ove K. Pedersen.

Ove K. Pedersen udgav i 2011 bogen "Konkurrencestaten" i 2011, hvori han beskrev, hvordan betingelserne for velfærd har forandret sig. Fra at løfte arbejderklassens levestandard skal velfærdsstaten nu i højere grad optimere alle borgere, så Danmark kan begå sig i den internationale konkurrence.

Sådan er det imidlertid ikke ligefrem gået, konstaterer Ove K. Pedersen i dag.

Konkurrencestaten er tværtimod blevet samlebetegnelse for nedskæringer, effektiviseringer og stressede borgere som fodsoldater i vækstens tjeneste, og dét har inspireret Ove K. Pedersen til at udgive en ny bog "Reaktionens tid - konkurrencestaten mellem reform og reaktion".

Heri forsøger han at uddybe, hvorfor konkurrencestaten er en videreudvikling af - og ikke en modsætning til velfærdsstaten.

Ove K. Pedersens oprindelige bog om "Konkurrencestaten" blev straks ved udgivelsen heftigt diskuteret - og stærkt kritiseret.

Under overskriften "Hvad var drømmen, og hvad skete der med den?" giver forfatteren nu sin egen fremstilling af, hvordan drømmen om konkurrencestaten druknede i kritik og i dag kun lever som en myte.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...