Du kører bare for eleverne på Vesthimmerlands Gymnasium og HF

VESTHIMMERLAND: De var 560 fra starten, så blev de reduceret til 50, og nu er der kun 14 tilbage i kampen om at gå videre til OL i kemi for gymnasieelever.

En af de 14 er Simon Mejdahl fra 3x på Vesthimmerlands Gymnasium og HF.

Sammen med 49 andre gymnasieelever fra hele Danmark dystede han i forrige weekend i kemividen på Københavns Universitet, og nu venter der så endnu tre arbejdende kemiweekender med en række teoretiske og praktiske prøver i løbet af de næste måneder, inden man har fundet de fire danske vindere, der går videre til den nordiske og den internationale olympiade i kemi.

I det hele taget har de seneste uger været temmelig hæsblæsende for Simon Mejdahl.

Udover at repræsentere skolen på kemifronten er han nemlig også med på det volleyballhold, som i sidste uge vandt det regionale kvalifikationsstævne i Aalborg og dermed kvalificerede sig til den senere DM-finale i gymnasievolley i Odense.

Simon Mejdahl er selv overrasket over at være nået så langt i kvalifikationen til kemi-OL - i modsætning til sin kemilærer i gymnasiet, Finn Steenberg Norre.

- I første omgang blev jeg overrasket over at være gået videre til anden runde, så det er helt vildt også at være gået videre derfra. Samtidig er det en fed følelse at få mulighed for at udfolde sig på den kemiske scene, når nu det var ”lige ved og næsten” ved DM i Science i 1.g for to år siden, bemærker Simon Mejdahl.

Næste finalerunde afvikles i weekenden 1.-3. marts, og her forventer Simon Mejdahl at få en lidt klarere fornemmelse af sine chancer for at repræsentere Danmark ved hhv. den nordiske og den internationale olympiade i Helsinki og Paris til sommer.

Fremtidsplanerne går på sigt i en helt anden retning.

- Jeg drømmer om at læse teologi og leve af at dele det glade kristne budskab med mennesker. Og så må vi se, om der også bliver tid til kemieksperimenter eller en volleykamp i fritiden, lyder det fra den alsidige vesthimmerlandske gymnasieelev.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...