Sommerferiens sidste koncert i Løgstør var mudret og munter

LØGSTØR: Man kan regne med Åh Abe-koncerten i Løgstør.

Det har de sidste års oplevelser med den genopståede børnekoncert altid vist. I år skulle udsagnet dog tages mere bogstaveligt, end både arrangører og publikum havde lyst til.

Til en start fik koncerten en vejrudsigt, der var så truende, at meteorologerne lænede sig op ad straffeloven. For er der noget, der kan skræmme et udendørs publikum, så er det at blive våd og kold.

Dernæst gav grå skyer over fjordbyen meteorologerne så meget medhold, at der kom til at ligge flere centimeter mudder inde i teltet, der ellers var tilflugtssted for de fleste Åh Abe-støtter. Af dem, der altså var mødt frem.

- Der er ingen tvivl om, at vejrudsigten har holdt mange hjemme. Vi kan bare håbe, tørvejret holder længe nok til, at flere kommer herned senere, sagde arrangør Allan Dahl en tredjedel gennem koncerten.

Han vurderede, at der højst var en tredjedel af det antal tilskuere, som man så til gratiskoncerten på havnen i 2018. Men da var det som bekendt både varmt og tørt.

Som en af de tre nye arrangører havde han foretrukket en ilddåb frem for en vanddåb. Men sammen med Jørgen Krathus og Lone Frelle kunne han glæde sig over, at stemningen hos de fremmødte var god, og at arrangementet som sådan kørte som smurt.

- Vi er heldigvis ikke afhængige af at skulle skabe overskud. Det hele hviler på vores sponsorer, og dem har vi heldigvis mange af. Det er et skidegodt koncept det her, summerede Allan Dahl situationen op.

Theresa Berg Andersen, den ene af de to idé-kvinder bag koncerten, har givet ansvaret videre til trioen. Hun havde dog som vanligt travlt som frivillig på pladsen, der - bortset fra mudderet - var som den plejede.

Den transportable scene var slået op fra en trailer, så man dårligt tænkte over det. Og børnene hoppede stort set lige så meget foran de humørspredende musikere i regntøj som de gjorde i shorts og t-shirt sidste år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...