Sasia Donskov har været udsendt i tre måneder fra sognene i Vesthimmerlands Provsti - læs hendes oplevelser her

VESTHIMMERLAND: Sasia Donskov har været udsendt i tre måneder fra sognene i Vesthimmerlands Provsti til Zanzibar. Udsendelsen er formidlet af Danmission.

Her kan du læse hendes beretning om livet i de tre måneder langt væk fra Vesthimmerland.

- Helt lavpraktisk har jeg boet ved den lutherske kirke et stenkast uden for den gamle bydel Stone Town. Jeg har arbejdet tre dage i en børnehave, hvor jeg har været klasselærer for de mindste børn, som er 3-4 år gamle. Derudover har jeg arbejdet på Danmissions projekter dernede, hvor jeg primært har været tilknyttet syskolen Upendo. Jeg har dog også været en del af Zanzic, Zanzibar Interfaith Centre, som er et interreligiøst center, hvor jeg blandt andet har fulgt nogle timer på deres diplomuddannelse, og så har jeg været med en tur på Pemba. Pemba er en ø, som også er en del af Zanzibar, hvor der bor væsentlig mindre kristne, og de er betydelig mere fattige end på den største ø, Unguja (kendt som Zanzibar).

- På Pemba lavede Zanzic træninger med kvinder, religiøse ledere og unge mennesker. Zanzibar er en øgruppe, som ligger ud for Afrikas østkyst og er en del af landet Tanzania. Størstedelen er muslimer, der er kun to procent kristne på øen.

Sasia har på nært hånd oplevet religionsmødet, og hvordan det er at være kristen på Zanzibar.

Sasia fortæller om, ’hvordan livet bare er totalt anderledes, i en kultur, hvor det er helt legalt at give børn et slag med en pind. I en kultur hvor nogle familier har både kristne og muslimske medlemmer, og hvor kirke ikke bare er en gudstjeneste om søndagen, men en familie, sikkerhedsnet, uddannelse og meget mere.

Især er Sasia optaget af ’historien om Father Damas, en katolsk præst, som brænder for det interreligiøse arbejde, selvom han har oplevet drab, drabsforsøg, alvorlige skader på kollegaer og selv har været i beskyttelse, blot fordi de var kristne.

Efter nytår vil Sasia i tre måneder deltage i møder, arrangementer og konfirmandundervisning i Vesthimmerlands provsti og der formidle sine oplevelser.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...