Kyllingeproducenten hædret med pris af Dyrenes Beskyttelse

LØGSTØR: Den store lokale kyllingeproducent på Nymøllevej, Rokkedahl, blev forleden kåret som af Årets Dyreven 2018 af Dyrenes Beskyttelse, som uddelte prisen for 58. gang.

Rokkedahl modtoger prisen for deres store arbejde med at forbedre dyrevelfærden for slagtekyllinger.

Plads, adgang til det fri og mulighed for at udleve naturlig adfærd. Det er nogle af kodeordene for produktionen af fritgående og økologiske kyllinger hos Rokkedahl.

Hertil kommer, at familien har bygget deres eget slagteri kun 250 meter fra produktionen, og dyrene derfor ikke har en lang transport til et slagteri.

Derudover har de også gjort slagteprocessen mere skånsom ved at bruge gasbedøvelse i stedet for strømbade.

- Rokkedahl er med til at sætte en ny standard for kyllingeproduktion i Danmark. Ikke kun i stalden men også i den sidste problematiske del af dyrenes levetid, hvor kyllingerne skal transporteres og slagtes. De viser med deres arbejde i frilands slagtekyllingeproduktion, at det er muligt at tænke dyrevelfærd ind fra start til slut. Rokkedahl satser, tør og er villige til at udvikle med kyllingernes dyrevelfærd for øje, siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse, som begrundelse for, at Rokkedahl gik med titlen som Årets Dyreven 2018.

Rokkedahl producerede i 2017 omkring 800.000 økologiske og fritgående kyllinger og regner med at ende på omkring 1,5 millioner i 2018.

Familien Rokkedahl fik inden modtagelsen af prisen som Årets Dyreven også overrakt prisen som Årets Frontløber 2018. I kategorien nomineres kandidater som går foran i kampen for en mere dyrevenlig fødevareproduktion og madkultur.

Hvert år kårer Dyrenes Beskyttelse ”Årets Dyreven”. Det sker, når foreningen uddeler Årets Dyreven-Hovedprisen og flere kategoripriser til danskere, som gør en helt speciel indsats for dyr og deres velfærd.

Kategorivinderne stemmes ind af befolkningen, hvor Dyrenes Beskyttelse vælger den endelige Årets Dyreven blandt vinderne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...