Skolen holdt tirsdag aften workshop for alle interesserede voksne

RANUM: Ranum Skole - se hvad vi kan!

Det var overskriften, da Ranum Skole tirsdag aften inviterede til workshop på skolen for interesserede voksne.

Skolens lærere og pædagoger præsenterede i aftenens løb elementer fra den daglige læring i skolen og i den tilhørende landsbyordning, og emnerne varierede lige fra skak, ultrabits og digitalt legetøj til nationale test og afgangsprøver.

Tirsdagens workshop markerede den foreløbige kulmination på et længere forløb, der har handlet om at definere Ranum Skoles nye pædagogiske profil.

Ranum Skole fungerede i mange år som øvelsesskole for Ranum Statsseminarium - og var dermed lidt af en pædagogisk højborg - men seminariets lukning, fraflytning fra byen og ændret befolkningssammensætning har i de senere år gjort det nødvendigt at tænke i nye baner.

Bl. a. også på baggrund af, at Ranum-elevernes resultater ved folkeskolens afgangsprøver og i de nationale test ikke har været helt på niveau med, hvad der kunne forventes.

I processen har Ranum Skole fået støtte af Svend Erik Schmidt fra konsulenthuset Schmidt&Schmidt.

Svend Erik Schmidt har bl. a. udgivet bogen: ”Den karismatiske lærer”, og han har her i efterårets været koblet på Ranum Skole med henblik på at give viden og inspiration og arbejde med motivationspædagogik.

- Vi er i ledelsen på Ranum Skole glade for, at forvaltningen støtter os på Ranum Skole gennem en forandringsproces med støtte både økonomisk, mandskabsmæssigt og signalmæssigt.

- Vi har mange dygtige lærere og pædagoger, som hver dag arbejder på, at eleverne skal blive så dygtige, de kan, og jeg synes, at personalet i forløbet med Svend Erik Schmidt har arbejdet positivt med opgaverne, fremhæver skoleleder Hanne Hollænder.

Også i kommunens børne- og arbejdsmarkedsforvaltning er der tilfredshed med udviklingen i Ranum.

- Det er en stor opgave at skulle arbejde med nye og anderledes tiltag på en skole, men det er også en spændende opgave, som kræver, at vi hjælpes ad, noterer skole- og dagtilbudschef Anders Norup, direktør i børne- og arbejdsmarkedsforvaltningen, Morten Lund, supplerer.

- Vi er i Vesthimmerlands Kommune sikre på, at der foregår rigtig meget god læring på Ranum Skole og i LBO.

- Det vil vi gerne, kan ses af andre end skolen selv, siger han - med henvisning til tirsdagens workshop-arrangement.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...