DEBAT: Politikere samler inspiration ved fire borgermøder i marts og april

VESTHIMMERLAND: Noget utraditionelt går de tre store partier i Vesthimmerlands Byråd nu sammen om at indhente inspiration hos lokalbefolkningen forud for kommunalvalget i 2021.

På fire borgermøder i marts og april vil politikerne lytte til borgerne, inden de laver valgprogrammer.

På den måde forventer de at komme i kontakt med en langt bredere kreds, end deres egne medlemmer tilsammen udgør.

De fire mødedatoer

- På disse møder kan man jo komme og sige sin mening, uden at man dermed har bekendt sig til et bestemt parti, fremhæver arrangørerne, de tre formænd for henholdsvis Socialdemokratiet (Herdis Brix), Venstre (Karl Lausten) og Konservative (Ilse Skadhauge) i Vesthimmerland.

De fire møder bliver holdt 31. marts på Farsø Efterskole, 2. april i Fjelsø Kulturhus, 14. april på Hornum Skole og 16. april på Overlade Friskole.

Valg mellem fem emner

På hvert af møderne bliver deltagerne bedt om vælge mellem fem emner:

Ungdomsliv (skoler, uddannelser, fritid, job, bolig, transport), erhvervsliv (industri, landbrug, turisme, handel, service), familieliv (arbejde, bolig, børnepasning, foreningsliv, kultur, fritid), ældreliv (kultur, foreningsliv, sundhed, pleje, den sidste tid) og klima, natur, miljø, grøn energi, genbrug og recirkulering.

Gruppevis og i to omgange

Emnerne bliver håndteret gruppevis og i to omgange, således at der på samme aften bliver mulighed for at ytre sig om to emner.

Hvert af partierne vil have en lytter med i hver gruppe, og lytterne lover at tage notater og bruge dem, når de senere skal i gang med lave valgprogrammer i hver deres parti.

- Det er jo de samme udfordringer og de samme mennesker, det drejer sig om for os alle, påpeger de tre vælgerforeningsformænd.

Mange foreningsledere og andre aktive mennesker vil få en invitation direkte i egen mailboks.

Derudover vil møderne blive annonceret ad forskellige kanaler - bl. a. på den kommende forårsmesse i Aars.

Det er gratis at deltage, men man skal tilmeldes på forhånd, så bordopstillingen kan tilpasses antallet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...