Vesthimmerlands Kunstforening inviterer til påskeudstillingen

VITSKØL: Malerier, keramik, bronze- og stenskulpturer, foto og smykker.

Der bliver som sædvanligt lidt af hvert at se på, når Vesthimmerlands Kunstforening i år for 30. gang inviterer til påskeudstilling på Vitskøl kloster.

- Kunstforeningen har igennem årene tilstræbt at udstille kunst af kvalitet. Udstillingen plejer at tiltrække et stort publikum, og vi glæder os til igen i år at præsentere 12 kunstnere, hvis værker genremæssigt spænder bredt, lyder det fra formanden for Vesthimmerlands Kunstforening, Margit Halskov.

Udstillingen åbner skærtorsdag med åbningstale ved lektor og fotograf Finn Christensen samt musikalsk underholding ved gruppen ”Sølvig.”

Silkeborg-kunstneren Marianne Lydom Schultz viser på udstillingen bronzefigurer i samspil med en sokkel af smeltet glas, som samtidig er en del af værket.

Sønderborg-kunstneren Kirsten Hjortlund viser eksempler på sin kunst, som har givet hende tilnavnet ”lysets maler”.

En anden sønderjysk kunstner er Agnete Jakobsen fra Nordborg. Hendes motivverden tager oftest udgangspunkt i naturen og glæden ved form og farve.

Stenkunstneren Hans Frørup fra Hadsten bruger de smukke materialer, former og farver der findes i sten og metaller.

Finn Christensens udstilling er fra en foto-studietur i Italien og Sicilien i november 2018.

Thyge Thomasen har for sin del arbejdet professionelt med keramik gennem 40 år med skrinet som det foretrukne tredimensionelle rum.

Aarhus-kunstneren Heidi Fiskers malerier er fortællinger med eksplosion i farverne.

For Margit Dørflinger er naturen kunstnerens uudtømmelige inspirationskilde.

Merete Lisby arbejder primært med akrylmaling og mixed media, og kombinerer tush/oljekridt/blyant med alskens papirmaterialer.

Dertil kommer værker af de to himmerlandske kunstnere, stenkunstner Carl Peter Christensen og billedkunstner og musiker Tine Lilholt, samt unikasmykker, designet af smykkedesigneren Anne-Mette Sonnichsen fra Silkeborg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...