Eleverne i 1x og 2y fra Vesthimmerlands Gymnasium og HF var på historieekskursion i vikingekongernes fodspor.

VESTHIMMERLAND: Når man har en kæmpestor ringborg, der bejler til at komme på UNESCO’s verdensarvsliste, liggende inden for kommunegrænsen, er det klart, at vikingerne fylder godt i historieundervisningen på Vesthimmerlands Gymnasium og HF.

Mysteriet om, hvorfor den ligger lige dér, og hvem der har bygget den, sætter gang i en masse teorier, og dem så eleverne i 1x og 2y forleden nærmere på, da de sammen med historielærerne, Dorthe Nielsen og Rasmus Abildgaard Jacobsen, var på historieekskursion i vikingekongernes fodspor.

Først gik turen til den mindre ringborg Fyrkat ved Hobro, hvor museumsinspektøren havde taget sig tid til et off-season-foredrag og en rundvisning.

Efter en kagepause, hvor den første bradepandekage blev indtaget, fortsatte turen til Jelling, hvor klasserne skulle se den formodede bygherre Harald Blåtands kongsgård. Her blev de mødt af en dygtig og engageret arkæolog, der viste rundt og forklarede med stor faglig indsigt om sammenhængen mellem Jelling, ringborgene og de europæiske magtstrukturer.

Efter endnu en kagepause vendte de vesthimmerlandske elever næsen hjemad, fyldte med dagens mange indtryk og nok også lidt stolte af, at den allerstørste af de fem vikingeborge ligger derhjemme i Aggersborg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...