BOG: Historien om det velrenommerede korn- og foderstoffirma - Chr. Olesen A/S i Aggersund - er nu udkommet som bog

AGGERSUND: 135 års virksomheds- og familiehistorie lægges frem i bogen Chr. Olesen – Købmandskab gennem 4 Generationer.

Historien om det velrenommerede korn- og foderstoffirma Chr. Olesen A/S i Aggersund udkommer, på Forlag 1.dk, der drives af Fjerritslev Tryk.

Det er historien om en markant virksomhed i foderstofbranchen - først lokalt i Han Herred og Himmerland og i nyere tid på det globale plan.

Chr. Olesen A/S, der i dag er en handelsvirksomhed inden for ernæringsmæssige ingredienser, har siden 1997 haft hovedsæde i København og med tiden etableret en række selskaber i såvel Europa som Nord- og Sydamerika.

Aggersund 1885

Men det hele begyndte i Aggersund i 1885.

Her begyndte en driftig ung mand ved navn Mads Chr. Olesen - ligesom virksomhedens nuværende ejer - at handle med kolonialvarer, foderstoffer, trælast med videre.

I de følgende generationer udviklede sønnen Chr. Olesen og sønnesønnen Ole Olesen denne forretning til at blive en ren korn- og foderstofhandel med et solidt kundegrundlag på begge sider af fjorden.

Det skete ved dygtighed og flid - rettidig omhu, vil man sige med et velkendt udtryk i erhvervslivet – og ikke mindst ved en høj grad af troværdighed og tillidsskabende adfærd blandt kunder og forretningsforbindelser.

Fjerde generation

Fjerde generation, Mads Chr. Olesen, voksede naturligt ind i virksomheden og så nye muligheder i et bredere perspektiv, da konkurrencen fra branchens mastodonter overhalede Chr. Olesen & Søn i 1990’erne.

Chr. Olesen blev et varebrand omgærdet med stor respekt, og i dag, hvor femte generation er stærkt på vej, og virksomheden bevæger sig på de store verdensmarkeder, bliver de grundlæggende værdier fra forfædrene stadig vægtet højt.

I den netop udkomne bog bliver virksomhedens og familiens Olesens historie vævet sammen med udviklingen i det omgivende samfund.

Besættelsestiden

Ikke mindst fylder besættelsestiden 1940-45 en god del, da man i denne vanskelige periode bogstavelig talt skulle drive forretning midt i en tysk befæstning.

Det hele bliver fortalt på 96 sider, der er fyldt med billeder og mange små anekdoter fra familien Olesens liv. Freelancejournalist Ejgil Bodilsen har skrevet teksten, mens grafiker Mattias Bodilsen har stået for bogens layout.

Ud over webshoppen på Forlag 1.dk fås bogen hos Kontur i Løgstør og EDB Center i Fjerritslev.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...