Kaya Herbs, Aars, præmieret under corona-omstændigheder

Det var tre spændte virksomheder (Spice by Spice, GearBoks og Kaya Herbs), der tirsdag var mødt op med hver to veloplagte repræsentanter til kåringen af ”Årets Iværksætter i Vesthimmerland 2020”.

Prisen blev i år uddelt for femte gang, men på grund af corona-situationen valgte Erhverv Væksthimmerland denne gang at afvikle kåringen som en delvis digital event, hvor kun de tre nominerede virksomheder var repræsenteret sammen med repræsentanter for Spar Nord og Erhverv Væksthimmerland.

Vinderen blev via Livestream afsløret af Erhverv Væksthimmerlands formand Albert Veggerby, og valget faldt på Aars-virksomheden Kaya Herbs

”Kaya Herbs vinder årets iværksætterpris på baggrund af, at virksomheden er et moderne økologisk gartneri med en rodfæstet passion for planter. Bestyrelsen i Væksthimmerland mener der er stort vækstpotentiale i Kaya Herbs, og virksomheden opfylder præcis definitionen på en iværksætter virksomhed, hvor en god idé bærer igennem.

Gartneriet producerer økologiske krydderurter under LED-vækstlys efter biodynamiske principper. Derved er Kaya Herbs lykkedes med at producere krydderurter sæsonuafhængigt - 100 procent organisk dyrket med et mindre energiforbrug samt en bæredygtig og miljøvenlig produktion. Bestyrelsen i Væksthimmerland, mener at netop disse kvaliteter er afgørende for virksomhedens fremgang og fremtid”, lød det fra Albert Veggerby ved prisoverrækkelsen.

Robert Petersen og Claus Wimmer-Aune fra Kaya Herbs var begge tydeligt berørte af situationen, da de modtog iværksætterprisen.

- Vi er både meget beærede og måske også en lille smule rørte.

- Vi kæmper hver dag for at få realiseret vores drøm, og det er altid rart at få en anerkendelse.

- Når det så er sagt, så er vi også blevet modtaget rigtigt godt i Aars. Vi føler næsten, at vi er blevet båret frem, og al den hjælp, vi har kunnet ønske os, har vi fået, lød det fra de to prismodtagere.

Claus Wimmer-Aune bragte i samme forbindelse en tak til FGU Himmerland for det gode samarbejde, hvor elever fra FGU har været i arbejdsprøvning hos Kaya Herbs og har hjulpet med at få bygget anlægget op så det har været muligt at begynde at dyrke krydderurter vertikalt.

På vegne af Spar Nord overrakte områdedirektør Klaus Holleufer Frederiksen den kontante del af prisen til Kaya Herbs og udtalte en stor glæde over samarbejdet om at anerkende og hylde de lokale iværksættere i Vesthimmerland for deres initiativ og gåpåmod.

- Og også fra Erhverv Væksthimmerland skal der lyde et stort tillykke til Kaya Herbs, men også et tillykke til de to øvrige nominerede virksomheder.

- Det var et stærkt felt, der var repræsenteret, og vi er stolte af, at vi har så mange dygtige iværksættere i Vesthimmerland, ikke blot vindervirksomheden og de to andre nominerede, men også hele det indstillede felt af syv iværksættere.

- Samarbejdet med Spar Nord har endnu engang vist sig at bære frugt, og det er ikke sidste gang, vi kårer Årets Iværksætter i Vesthimmerland i samarbejde med dem, erklærer erhvervskonsulent Søren Rigborg og erhvervschef Dan Skovgaard på vegne af det vesthimmerlandske erhvervskontor.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...