11 nordjyske erhvervskontorer har sammen udviklet StartUp Club

VESTHIMMERLAND: Går du med drømmen om at starte selvstændigt?

I så fald kan du sandsynligvis få glæde af, at de 11 nordjyske erhvervskontorer og Erhvervshus Nordjylland sammen har udviklet StartUp Club som et særligt tilbud til de nordjyske iværksættere.

Tilbuddet erstatter det tidligere iværksætterprogram NewBizz.

I Nordjylland er der bred enighed om, at der fortsat skal være et attraktivt regionalt tilbud til de nordjyske iværksættere, der står overfor at starte egen virksomhed.

Derfor har de lokale aktører også handlet hurtigt, efter at det regionale og EU-støttede program NewBizz udløb til nytår.

Det nye initiativ StartUp Club, er udviklet i en arbejdsgruppe nedsat af Nordjyske Erhvervschefers Samarbejdsgruppe (NES), hvor også Erhverv Væksthimmerland er repræsenteret.

- I Vesthimmerland tror vi på, at iværksætterlysten og de gode idéer er med til at skabe morgendagens løsninger og nye arbejdspladser.

- Vi ved, at man med professionel sparring og vejledning i opstarten har de bedste forudsætninger for at lykkes og få den mest bæredygtige forretningsplan. Derfor har vi sammen på tværs af Nordjylland udviklet dette unikke tilbud til de nordjyske iværksættere, siger Dan Skovgaard, erhvervschef i Erhverv Væksthimmerland.

En effektvurdering af de tidligere nordjyske iværksætterindsatser viser, at rådgivningsindsatsen har medført 15 procentpoint højere overlevelse og gennemsnitlig 0,8 yderligere skabte jobs pr. iværksætter, der har været i et professionelt forløb.

I det nye forløb er der lyttet til iværksætternes ønsker ud fra de tidligere iværksætterprogrammer.

- Vi har haft fokus på, at det nye tilbud er smidigt og med mindre bureaukrati. Samtidig vil der være en bedre opfølgning på den enkelte iværksætter og deres udvikling, fordi det har iværksætterne ønsket, forklarer Tonny Thorup, der er formand for NES.

Via StartUp Club kan nye iværksættere for et mindre beløb få adgang til to timers rådgivning hos tre forskellige private rådgivere som fx advokat, revisor og markedsføringsbureauer.

Det nye initiativ er udviklet i samarbejde med et repræsentativt udvalgt af private rådgivere, som giver udtryk for, at de fortsat gerne vil bidrage til at få de nordjyske iværksættere godt fra start.

- Iværksætterindsatsen i Nordjylland har altid været en prioriteret indsats baseret på et godt samarbejde mellem Erhverv Væksthimmerland og de mange private rådgivere. Vi har derfor en rigtig god tradition for at arbejde sammen med de private rådgivere i Vesthimmerland, og vi ved, at rigtig mange private rådgivere ønsker at støtte op om at give vores iværksættere den bedst mulige start, siger erhvervskonsulent Kirsten Heisz.

Erhverv Væksthimmerland vil som vanligt også tilbyde arrangementer med relevante temaer for iværksættere og tilbyde netværk for iværksættere.

Kontakten til StartUp Club knyttes via Erhverv Væksthimmerland.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...