Skolerne i Løgstør og omegn er ved at gøre klar til mandag, hvor de ældste elever vender tilbage

LØGSTØR: Fra mandag 18. maj er de ældste elever, 6 - 10. klasserne, igen tilbage i skolerne over hele landet.

Samtidig har Sundhedsstyrelsen ændret på afstandskravene, så man i fremtiden kun skal holde 1 meters afstand.

De nye regler er en gave til de fleste skoler, som ellers ville være kommet alvorligt i pladsbekneb.

Første stop for Vesthimmerlands Folkeblad var Vilsted Friskole, hvor skolen har lånt borde og bænke fra Grejbanken i Løgstør.

Bordene og stolene skulle have være brugt til Muslingefestival m.v., men da det ikke bliver til noget, låner man gerne møblementet ud, ud og det tilbud tog Vilsted Friskole gladeligt imod. Her er man nu klar til at tage imod omkring 40 elever næste mandag, hvor der stadig vil være udendørs undervisning, p.g.a. rengøringskrav.

Næste stop var Overlade Friskole, hvor man siger, at man er klar til at modtage eleverne, da skolen kun har 54 elever i alt, og skolen før havde 85 elever.

Ud over skolen kan man bruge mødelokaler og Overlade Hallen, så her er man bare så klar, siger skoleleder Troels Bergholt.

På Løgstør Skole bliver man også klar, men man venter på de sidste detaljer i de retningslinjer, der bliver meldt ud fra politikere og sundhedsmyndigheder.

Man har på Løgstør Skole mulighed for at bruge Lanternen, som ligger meget tæt på skolen, oplyser skoleleder Klaus Toft.

I børnehaven Sneglehuset er man naturligvis glade for, at man kan rykke tættere sammen, bl. a. når man spiser, og her er man også spændte på, om der ændres på max. antallet i grupper siger Bente Nielsen.

I børnehaven Kridthuset glæder leder Dorthe Ahlstrøm sig over, at det hele bliver nemmere.

- Vi har masser af plads og masser af rum, så det er ikke et problem, siger hun.

Dog glæder Dorthe Ahlstrøm sig over, at man kan være tættere på børnene, når der skal hygges og leges.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...