Lørdag er der fernisering på ny udstilling i Gatten

GATTEN: Fra lørdag 7. september slår Galleri Himmerland i Gatten dørene op til en særudstilling med kunsterne Anette Walther og Anette Frandsen.

For kunstneren Anette Walther er den største inspirationskilde naturen. I de sidste seks år har hun arbejdet med inspiration fra Cuba, som er blevet til mange og forskellige Vaniljeblomster. Disse billeder er meget farvestærke – som husene, personerne og naturen på Cuba er helt naturligt. Cuba er for Anette et sted, hvor det føles, som der er mere tid og flere muligheder for fordybelse – og masser af livsglæde.

Anettes billedserie med temaet Beachwalk opstod ved gåture i naturen ved de danske strande. Oplevelsen af at lytte til bølgerne, betragte mønstre i sandet og nyde duften af hav og tang og mærke vinden i håret, fik tankerne til at flyve frit og slap fantasien løs. Hun kan ikke lade være med at forundre sig over de mange farver himlen og havet kan tage i løbet af døgnets timer.

Anette Frandsen har helt fra barnsben arbejdet med form og farver. Efter mange år som dekoratør har Anette de senere år udviklet sin kunst og er nu fuldtidskunstner med mod på at blive vist frem i det offentlige rum.

Hendes inspiration kommer gennem at lege med farver og figurer som gradvis danner sjove humoristiske motiver. I tilfældige hverdagsting ser kunstneren ansigter, læber, øjne som senere bliver anvendt på hendes lærreder.

Anette Frandsen har det seneste år eksperimenteret med abstrakt kunst, men fortsat i stærke farverige motiver. Det der symboliserer Annettes værker, er at få beskuerne til at trække på smilebåndet og føle sig glad. I en verden med uro og mange triste ting, er det Anettes håb at skønne farver kan bringe lidt glæde ind i folks hverdag.

Hun maler mest i akryl, men arbejder også med oliemaling, hvor hun bruger både spartler, pensler og hænderne. Til sidst slutter hun som oftest af med at give dem en overfladisk lak.

Anette Frandsen gæster selv galleriet 15. september, mens selve udstillingen kører frem til 29. september.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...