Midtfjord Radio har fået ny formand

VESTHIMMERLAND: Danmarks ældste lokalradio, Midtfjord Radio, har fået ny formand. Heine Pedersen, Ranum, har overtaget formandsposten efter Kirsten Jensen, Overlade, som har bestredet posten gennem otte år.

Heine Pedersen har siddet i bestyrelsen gennem syv år som næstformand og var i sin tid også selv en af idemændene bag lokalradioen i det vesthimmerlandske.

- Midtfjord Radio er en radio i udvikling og drives af 40 frivillige medarbejdere. Folk som kommer fra hele Nord- og Midtjylland og som med deres personlige præg bidrager til, at vi har en farverig lokalradio. En yndet lokalradio, som har lyttere og medlemmer i hele Nordjylland. Gennem det engagerede arbejde, som de frivillige medarbejdere udfører, har vi en lokalradio, der nyder stor respekt blandt lytterne, siger Heine Pedersen.

Den nyvalgte radioformand føjer til, at radioen har været igennem en krævende omstilling det seneste års tid.

- Slots- & Kulturstyrelsen har indført et nyt regelsæt på radioområdet, og det betyder, at mange ting er blevet strammet op.

- Programplaner skal være på plads. Antennerne er overgået til et sendesamarbejde med egen forening, og der er lavet skrappe planer for, hvad der må sendes og alt skal godkendes.

- Alt sammen ting, som vi har fået på plads ved hjælp af stationsleder Maja Brøndberg, Løgstør, nævner Heine Pedersen.

Midtfjord Radio sender hver uge 52 timer og har omkring 2.000 medlemmer.

Slots- & Kulturstyrelsen yder et årligt tilskud til driften på kr. 130.000.

- Det er et meget beskedent beløb, som suppleres op med overskud fra bingospil, Koda Gramex, indsamlinger, medlemskontingenter, sponsorater fra virksomheder og andet, bemærker Heine Pedersen.

Han opfordrer i øvrigt alle interesserede til at kigge indenfor på radioens kontor i Løgstør, hvis de har lyst til at være med til at lave radio.

- Vi har i forvejen en alsidig radio, som vi er klar til at tilføre noget nyt, og vi arbejder løbende på at uddanne vore frivillige, så de får de optimale muligheder for at lave gode udsendelser, siger den nyvalgte radioformand.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...