Organist Asbjørn Høgholm spiller nordtysk orgelbarok på Løgstør Kirkes orgel på søndag

LØGSTØR: Den nordtyske barokmusik er noget ganske særligt for organisterne. På dette tidspunkt tog netop orglerne i dette område et tigerspring fremad, både hvad angår muligheder for registrering og pedalbrug. Denne udvikling er der kommet mange herlige orgelværker ud af, skrevet af organistkomponister med tilknytning til Nordtyskland.

Søndag den 17. marts kl. 15.00 er der orgelkoncert i Løgstør Kirke, netop med noget af denne nordtyske orgelmusik. Man kan høre musik af bl.a. Dietrich Buxtehude, Johann Sebastian Bach, Vincent Lübeck, Nicolaus Bruhns og Georg Dietrich Leyding. Undervejs skal vi tillige synge tre salmer, hvis melodier danner grundlag for hver sin koralbearbejdelse, som vi naturligvis også skal høre. Alt sammen lifligt klingende barokmusik, skrevet i perioden 1600-1750.

Orglet i Løgstør Kirke er som skabt til denne musik. Det er bygget af Bruno Christensen og Sønner i 1976. Bruno Christensens klangideal lænede sig netop op af barokorglernes registreringsmuligheder. Han søgte en musikalsk klarhed gennem et forholdsvis stort antal prægnante stemmer. Løgstør-orglet er således et neobarokorgel. Barokmusik klinger derfor ganske fint på orglet.

Ved orglet sidder organist Asbjørn Høgholm. Efter koncerten er der kaffe og fællessang i det tilstødende sognehus. Her har man mulighed for at ønske netop den sang fra Højskolesangbogen, som man måtte have lyst til at synge. Arrangementet slutter kl. 17, så man kan sagtens nå hjem til aftensmaden. Alle er velkomne til dette arrangement. Der er fri entré.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...