Naturvejleder Tine Pedersen står for de hyggelige aktiviteter på Limfjordsmuseet i efterårsferien, mens Louise Thisgaard Sieker har påtaget sig at stå for uhyggen

LØGSTØR: I uge 42 er der efterårsferie i det nordjyske, og det benytter Limfjordsmuseet til at præsentere et nyt koncept for museets efterårsferieaktiviteter.

Museets gæster kan se frem til både hyggelige og uhyggelige aktiviteter.

Torsdag aften i efterårsferien introducerer Limfjordsmuseet sin egen version af ”Nat på museet”-filmene, når museet i forlængelse af byens Halloween By Night åbner op for, hvad der sker på museet efter lukketid.

En professor er efter mange år på havet med forskningsskibet Galathea gået hen og blevet meget forvirret. Han har sneget sig ind i Det Maritime Oplevelsescenter, hvor han har brug for hjælp til at få styr på sine ting igen.

På den måde for publikum mulighed for at opleve udstillingen på en helt ny måde, når lysene slukkes, og den uhyggelige stemning spreder sig.

I den gamle Kanalfogedbygning er historien en hel anden. Her skrues der op for uhyggen for især de større børn (og deres modige voksne). Mange skibe er forulykket i Limfjorden, og lige præcis denne nat går en af besætningerne fra de forulykkede skibe igen i området. De sniger sig rundt inde i udstillingen, hvor de stadig hører skrigene fra natten og leder efter overlevende.

- Limfjordsmuseets hovedopgave er at formidle om Limfjorden og Frederik VII’s Kanal – men nogle gange skal vi også udfordre, hvad et museum kan og skal. Derfor skal vi også lave events, hvor vi tør ”bare” at have det sjovt – på den måde oplever gæsterne også museet på en ny og anderledes måde, og ser udstillingerne i et andet lys. Bogstaveligt talt, forklarer Louise Thisgaard Sieker, der står bag den nye aftenevent på museet.

Bliver uhyggen for intens er det muligt at få hjertet i ro igen med et stykke kage og en kop kaffe eller saftevand bagefter.

Efterårsferien på Limfjordsmuseet byder - for fuldstændighedens skyld - også på en masse hygge.

Naturvejlederen Tine Pedersen tænder bål mandag til fredag klokken 14, hvis vejret tillader det, og hvis vejret ikke egner sig til bål, er der i stedet sysleri i Baghuset, hvor der kan prøves kræfter med at snitte en båd i træ, lave et fiskenet eller eksperimentere med makremé - en knytteteknik som opstod til havs, når sømændene kedede sig.

Tine Pedersen har også planlagt tre spændende skattejagter, hvor man kan prøve kræfter med sin viden om Limfjorden, brugen af Limfjorden, menneskene ved Limfjorden og de dyr, der lever i Limfjorden.

Alle aktiviteter er gratis for børn, mens voksne må betale 50 kr. i entré.

Det samlede program for efterårsferieaktiviteterne kan ses på museets hjemmeside: www.limfjordsmuseet.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...