Vesthimmerlands Gymnasium og HF havde besøg af venskabsgymnasiet fra Wien

VESTHIMMERLAND: Efter en lille uge med masser af fælles aktiviteter tog 2x på Vesthimmerlands Gymnasium og HF forleden afsked med deres gæster fra venskabsgymnasiet Vienna Business School i Floridsdorf, Wien.

Gæsterne var under opholdet i det vesthimmerlandske privat indkvarteret, og udover at deltage i en række forskellige aktiviteter på skolen nåede de bl. a. at besøge Skagen, Raabjerg Mile og Oceanariet i Hirtshals samt Lindholm Høje og Aalborg.

De fælles aktiviteter på skolen omfattede bl.a. fælles lektioner i dansk og tysk, dans i hallen ved idrætslærer Wiktor Nowakowski samt fællesspisning om aftenen med underholdning.

Udvekslingen mellem Aars og Wien, hvor man deler dagligdag en uges tid, er af ældre dato, og en af de to østrigske lærere, Heinz Schwarz, udtalte, at det var ligesom at komme hjem, når han kommer til VHG. Han kunne ikke huske, om det var syvende eller ottende gang, han gæstede gymnasiet i Aars.

Også mellem værtselever og gæster var kemien god. Der blev f.eks. hygget og bowlet om aftenen, og eleverne i 2x er allerede begyndt at se frem til deres genbesøg senere på skoleåret i Wien. For de deltagende lærere er det også vigtigt, at eleverne får nogle globale kompetencer gennem mødet mellem et homogent landmiljø og et multikulturelt storbymiljø.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...