Vil man gerne udfordre sig selv og sine læsevaner, er det en god idé at melde sig til en læseklub, lyder anbefalingen fra læseklubmedlem Helle Frost Rüsz, Aars

VESTHIMMERLAND: Er læsning en solo-sport? Ikke hvis man spørger deltagerne i bibliotekernes populære læseklubber i Vesthimmerland.

Især de seneste par år har der været stor tilstrømning til Vesthimmerlands Bibliotekers læseklubber.

Konceptet er enkelt: Bibliotekaren bestiller bøger og introducerer deltagerne til klubben, så alt man i realiteten skal gøre er at møde op, drikke en kop kaffe og dele læseoplevelser.

Da Helle Frost Rüsz fra Aars sidste efterår valgte at melde sig til en læseklub, var det således primært for at udfordre sig selv og læse nogle andre bøger, end hun plejede.

Og selvom der både har været gode og mindre gode bøger imellem, fortryder hun bestemt ikke, at hun meldte sig til – faktisk har Helles læseklub allerede besluttet sig for at fortsætte efter sommerferien.

- Jeg valgte at melde mig ind i læseklubben, da jeg tit faldt i krimifælden og kom til at læse de samme forfattere igen og igen.

- Så jeg kom med i klubben for at opdage nogle nye temaer og få nogle nye oplevelser. Indimellem læser jeg stadig krimier, men der er kommet mere forskelligt imellem, fortæller Helle Frost Rüsz.

Udfordringer og hygge

Her i sommermånederne holder læseklubberne pause, men til efteråret bliver det igen tid til at sætte sig til rette med en kop kaffe og en god bog.

- Det er rart at gå lidt mere i dybden med en bog, for normalt læser man den og så sætter man den tilbage på hylden igen. Når man mødes og taler sammen om bøgerne, får man også de andres oplevelser med og opdager, at der er en masse ting, man ikke selv havde set, konstaterer Helle Frost Rûsz.

Når hendes læseklub har mødtes på Løgstør Bibliotek, har deltagerne sjældent været enige om, hvilke bøger der har været bedst og hvorfor.

- Nogle bøger har vakt begejstring, mens andre har været mere svære at komme igennem. Vi er næsten aldrig helt enige, for vi læser på forskellige måder, men det er altid spændende at høre de andres meninger, bemærker Helle.

Efterårets nye læseklubber begynder til september og kommer til at byde på hyggeligt samvær og masser af gode bøger. Og har man mod på at udfordre sig selv, er læseklubben et godt sted at begynde, mener Helle Frost Rüsz.

- Det er rigtig hyggeligt at mødes i læseklubben, og jeg kan da kun anbefale, at man melder sig til. Man får læst nogle helt andre bøger end dem, man selv havde valgt. Og så giver det noget til læseoplevelsen, at man mødes og taler bogen igennem med andre. Man bliver udfordret, får nye input, og det er hyggeligt at mødes på biblioteket, fremhæver hun.

Man kan stadig nå at tilmelde sig efterårets læseklubber.

Læs mere på vhbib.dk/læseklub eller spørg personalet på et af de lokale biblioteker.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...