SORTERING: Forud for udarbejdelsen af ny affaldsplan efterlyser Vest- himmerlands Kommune og Vesthimmerlands Forsyning input fra borgerne

VESTHIMMERLAND: Hvordan hjælper vi hinanden med at få mindst muligt affald og bedst mulig udnyttelse af det, vi ikke skal bruge mere?

Det spørgsmål opfordres alle kommunens borgere nu til at hjælpe Vesthimmerlands Kommune og Vesthimmerlands Forsyning med at svare på.

Ny affaldsplan

Anledningen er, at der her i løbet af foråret skal udarbejdes en ny affaldsplan i Vesthimmerland.

Kravet til sortering ved hver enkelt husstand stiger. Det er nødvendigt for at udnytte værdierne i affaldet.

Men inden kommunens eksperter sætter sig til tasterne, vil de gerne høre borgernes tanker om at skabe mindre affald og udnytte ressourcer og materialer bedre.

- Vi skal smide mindre ud og blive bedre til at bruge materialerne igen. Det tror jeg, de fleste går ind for og meget gerne vil.

Spørgsmålet er bare, hvordan vi gør i praksis. Det vil vi gerne høre borgernes mening om, siger formanden for kommunens teknik- og miljøudvalg, Uffe Bro.

”Sig frem” kampagnen

Den såkaldte ”Sig frem”-kampagne kører over tre uger i foråret.

Her kan alle borgere skrive deres meninger, idéer og tanker om affald på hjemmesiden sigfrem.dk.

Alle indlæg er offentlige, så man kan også hente inspiration fra de øvrige indlæg.

Derudover bliver der to ideaftener, hvor borgerne kan drøfte indholdet til den kommende affaldsplan, og her behøver du ikke kende til regulativer og cirkulærer for at møde op, understreges dét.

Affald en del af vores hverdag

- Affald er en del af hverdagen, så på dét område er alle eksperter.

- Det er meget vigtigt for os, at vi har en affaldsordning, som er til at forstå og nem at bruge, understreger Uffe Bro.

De overordnede temaer for affaldsplanen bliver: 1. Mindre brændbart. 2. Formidling, Skraldeskolen og affaldsambassadører og 3. Reparation, genbrug og byggematerialer.

De to planlagte ideaftener holdes henholdsvis 26. februar klokken 16-18 i administrationsbygningen i Farsø og onsdag 4. marts klokken. 19-21 på Lanternen i Løgstør.

Fyraftensmøde 27. februar

Kommunen og forsyningen inviterer også interesserede virksomheder til fyraftensmøde om affaldsplanen torsdag 27. februar 2020 klokken 16-18 i administrationsbygningen i Farsø.

På fyraftensmødet vil de lokale affaldsansvarlige gerne høre virksomhedernes mening om bedre udnyttelse af ressourcerne, partnerskaber, salg af materialer til upcycling, genbrug, genanvendelse og lignende.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...