Musikeren Gregory Boyd var et opløftende bekendtskab for elever og lærere på Vesthimmerlands Gymnasium og HF

AARS: ”Hvad kigger du på, nigger?”. Det var bare en af mange racistiske udtalelser, musikeren Gregory Boyd måtte lægge øre til i sin barndom i Milwaukee, Wisconsin, hvor han blev født i 1967.

I den forgangne uge fortalte han nærmere om sine oplevelser som sort i USA i en fællestime for elever og lærere på Vesthimmerlands Gymnasium og HF.

Gennem beskrivelser af små hverdagsscener fik Gregory Boyd hurtigt sine tilhørere i Aars til at forstå, hvor hårdt det havde været at vokse op som sort i den fattigste del af arbejderklassen.

Det var den ene pol i Gregory Boyds fortælling. Den anden var musikken, og tre gange undervejs i fællestimen sprang Boyd til klaveret, der stod på scenen, eller til olietønderne ved siden af for at give eksempler på den musik, han voksede op med i USA.

Selvom næsten hele fællestimen foregik på engelsk, havde eleverne ikke svært ved at forstå Boyd, og bifaldet ved fællestimens afslutning tydede klart på, at eleverne nu har fået sat billeder på den institutionaliserede og kulturelt betingede racisme, de måske nok i forvejen vidste eksisterer i USA.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...