Coronavirus har lukket Vesthimmerlands Biblioteker, men du kan stadig benytte det digitale biblioteks mange tilbud

LØGSTØR: Coronavirus har lukket store dele af Danmark ned - og Vesthimmerlands Biblioteker er ingen undtagelse. Dog er der hjælp at hente hos bibliotekets digitale tilbud, uanset om du skriver skoleopgave, mangler underholdning til dine børn, eller slet og ret savner en god bog.

Derudover skal du heller ikke frygte for gebyrer eller bøder i lukningsperioden, hvis du har lånte materialer hjemme, hvor afleveringsfristen nærmer sig.

- Vi står alle i en ukendt og vanskelig situation, men som bibliotek bestræber vi os på stadig at være til stede for vores lånere i det omfang, det er muligt. Og indtil vi igen kan tage imod lånerne på det fysiske bibliotek, opfordrer vi alle til at gå på opdagelse i bibliotekets mange digitale tilbud, siger bibliotekschef for Vesthimmerlands Biblioteker Bo Jacobsen.

Mens de fysiske biblioteker er lukkede, slår Vesthimmerlands Biblioteker et slag for det digitale bibliotek. Her kan man både læse bøger, lytte til bøger, læse magasiner og udenlandske aviser samt se film. Bibliotekets ansatte deler løbende ud af inspiration til læseheste og andre, der savner biblioteket.

Gennem bibliotekets side om netmedier kan enhver, der bor i Vesthimmerlands kommune og er oprettet som låner på biblioteket få adgang til et væld af tilbud.

Med tjenesterne eReolen og eReolen GO, der er for henholdsvis voksne og børn, har man adgang til hundredvis af gode lyd- og e-bøger. Er humøret mere til en film, kan man streame både film og serier for filmelskere i alle aldre via Filmstriben. Desuden kan man læse aviser og magasiner fra ind- og udland med den smarte tjeneste Pressreader. Fælles for tilbuddene er, at de kun er få klik væk og byder på timevis af gode, underholdende og lærerige oplevelser.

Netmedierne kan også være en god hjælp til elever på STX, HHX og HTX, der lige nu sidder hjemme og skriver opgave.

Desuden er det muligt at benytte Biblioteksvagten, mens de danske biblioteker er lukket ned. Biblioteksvagten vil besvare alle spørgsmål bedst muligt – dog uden adgang til bibliotekernes fysiske samlinger. Biblioteksvagten er de danske bibliotekers landsdækkende spørgetjeneste.Her kan du få svar på faktuelle spørgsmål, hjælp til søgestrategi, henvisninger til bøger, artikler, webressourcer, m.m.

Alle borgere over 18 år, der bosat i Vesthimmerlands kommune, kan nemt oprette sig som bruger af biblioteket med NemID. Det kan man gøre på bibliotekets hjemmeside (www.vhbib.dk), hvor man skal trykke på ”Log ind”-knappen og vælge ”Ny bruger?”-linket.

Samme sted kan man også logge ind med sit NemID, hvis man er oprettet, men har glemt sin pinkode.

Alle bibliotekets arrangementer i lukningsperioden er dog aflyst. Billetprisen vil blive refunderet til dem, der havde købt billet til foredraget med Anne Hjernøe på Farsø Bibliotek torsdag den 19. marts.

Det er ikke muligt at aflevere lånte materialer, mens Vesthimmerlands Biblioteker er lukket pga. coronavirus. I stedet skal man som låner beholde materialerne hjemme og få lidt ekstra glæde af dem. Hvis man som låner får besked om, at der er blevet tilskrevet gebyrer, kan man med god samvittighed ignorere dette - både bøder og gebyrer slettes nemlig, når biblioteket åbner igen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...