Støv og larm præger del af Aars centrum, mens der gøres plads til ny stor butik

AARS: En central del af Aars er slet ikke til at kende igen i disse dage.

Væk er efterhånden det gammelkendte bagerhjørne nederst i Himmerlandsgade og tre andre ejendomme. Til gengæld kan man se på tværs gennem centrum - med mindre det er et af de tidspunkter, hvor hvide støvskyer stiger op, når store maskiner støder stålet mod murbrokker, så en lyd som af faldende betonkegler ringer ud over området.

- Det har godt nok været støvet. Ind imellem har jeg dårligt nok kunnet se skiltene ude på hovedgaden for det, fortæller en af nedrivningens nærmeste naboer, fotograf Søren Friis.

Selv om hans forretning ind imellem ser ud, som om den står i røg og damp, så klager Søren Friis ikke:

- Næh, bliv de bare ved. For hver bid maskinerne tager kommer vi tættere på det nye. Og det skal nok blive godt, lyder hans regnestykke.

Knud Labohn
Pludselig er Aars centrum åbnet op af nedrivningsarbejdet. Søren Friis sendte sin drone til vejrs for at få overblikket. Hans butik skimtes nederst til venstre. Bloom by Lene dukker op i huset umiddelbart til højre for nedrivningen. Foto: Søren Friis

Vil give kunder

Det forsvundne hjørne, der i årtier var kendt for en bager og en slagter, har nu stået som et tomt hul i bybilledet i årevis. Det vil han bestemt ikke savne.

På den anden side af byggetomten er vinduerne pakket ind i brunt papir. Her dukker snart blomsterbutikken Bloom By Lene op, og nyindretningen foregår til lyden af maskinernes anstrengelser.

- Det skal nok blive godt. Det kommer da til at give kunder forbi butikken, siger indehaver Lene Dahl.

Nedrivningen skal være færdig i starten af efterårsferien. Derefter skal der støbes fundament og bygges op til det nye supermarked åbner. Datoen er ikke fastsat, men det bliver tidligst sidst på året.

Knud Labohn
Pludselig er flere huse reduceret til murbrokker og minder.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...