66 nye boliger i Urbanplanen bliver Danmarks første svanemærkede, almene boliger

LØGSTØR: 66 nye familieboliger i Boligforeningen 3B’s boligområde på Amager, Urbanplanen, bliver de første almene boliger med svanemærkning i Danmark.

Det er Scandi Byg i Løgstør, der som totalentreprenør skal stå for opgaven, og Scandi Byg giver mærkningen kvit og frit til boligforeningen.

Byggetilladelsen til de 66 nye boliger i Store Solvænget på Amager er netop blevet givet, og det betyder, at Boligforeningen 3B i samarbejde med blandt andre det almene administrationsselskab KAB og Københavns Kommune nu kan gå i gang med opførelsen af familieboligerne.

Byggeriet på Store Solvænget indgår som en del af en større rammeaftale, som Scandi Byg har indgået med KAB og Boligforeningen 3B, og i de to boligselskaber glæder man sig over inden længe at kunne præsentere landets første, svanemærkede almene boliger:

- Hos KAB påtager vi os gerne et medansvar i forhold til at løfte de samfunds- og miljømæssige udfordringer.

- Vi arbejder derfor på at skabe bæredygtige boligområder med energivenlige og miljøbevidste løsninger, hvor folk har råd til at bo, og derfor er vi selvfølgelig også rigtig glade for, at Store Solvænget nu bliver bygget med Svanemærket. Det er et stort skridt i den rigtige retning og passer godt til vores værdier, siger projektleder Mette Høgel fra KAB.

Selvom opgaven blev kontraheret, før Scandi Byg fik licensen til svanemærket modulbyggeri, har byggevirksomheden i Løgstør aldrig været i tvivl om, at boligerne skal opføres med Svanemærket uden meromkostninger for boligforeningen.

Ifølge Scandi Bygs administrerende direktør, Thomas Raunsbæk, handler det nemlig ikke kun om økonomi, men også om at tage et vigtigt samfundsansvar:

- For mange virksomheder handler det om, hvorvidt kunden vil betale for bæredygtigt byggeri eller ej. Det vil vi gerne lave om på, da bæredygtigt byggeri er meget mere end penge. Det handler om at tage et samfundsansvar og sikre, at en så stor del af byggeriet foregår på så miljørigtige præmisser som muligt, og derfor har vi besluttet, at vi heller ikke går på kompromis med det i fremtidige byggerier – heller ikke selvom opgaven er kontraheret før, vi fik vores licens, lyder det fra Thomas Raunsbæk.

Scandi Byg blev i begyndelsen af 2018 den første og eneste danske byggevirksomhed, der kan levere godkendt svanemærket modulbyggeri. Siden 2018 har virksomheden således kunnet bygge certificerede miljø- og energirigtige bygninger som standard.

- Da rammeaftalen blev indgået tilbage i 2013, havde ingen overvejet svanemærkning inden for byggeri – på det tidspunkt var det mest tilknyttet produkter som vaskepulver og babysalve. Det er først i løbet af de seneste par år, at Svanemærket også er blevet en del af byggeriet, og derfor var miljømærket ikke indtænkt fra begyndelsen af projekterne i rammeaftalen, forklarer Michael Hansen, som er projektchef hos Scandi Byg, og fortsætter:

- Siden er Svanemærket dog blevet populært inden for byggebranchen, og vi oplever nu en stigning i efterspørgslen på miljøcertificerede byggerier. Blandt andet besluttede Københavns Kommune i 2016, at materialer til alle nybyggerier inden for alment boligbyggeri skal have en form for miljømærkning, og her imødekommer vores modulbyggeri således i høj grad kravet, fremhæver Michael Hansen.

Certificeringen indebærer, at alle medarbejdere hos Scandi Byg under byggeprocessen skal vide, hvordan arbejdet skal udføres i forhold til Svanemærkets krav, og at alle byggematerialer skal gennemses og godkendes af Miljømærkning Danmark.

Byggeriet på Store Solvænget forventes at stå klar i efteråret 2020.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...