Emilie Qvist Kjærgaard dækker op i kornmarken 14. og 16. august

Luk øjnene og forestil dig, du sidder ude midt i strandengen på Livø og nyder en fem retters menu kreeret af lokale råvarer og udtænkt ned til mindste detalje.

Får det tænderne til at løbe i vand?

I så fald er der stadig pladser at få til årets to planlagte ”Livø-middage” 14. og 16. august.

Begrebet ”Livømiddag” er udtænkt af Emilie Qvist Kjærgaard, som også er den kreative og udførende kraft bag menuen.

Emilie er opvokset på Livø, hvor hendes familie driver øens økologiske landbrug, og hendes gastronomiske virke tager naturligt udgangspunkt i bæredygtighed og råvarekvalitet.

Inspirationen til retter og metoder har Emilie Qvist Kjærgaard i vid udstrækning suget til sig på sin nu fhv. læreplads på den verdensberømte, selvforsynende restaurant Blue Hill at Stone Barns nord for New York City.

Udgangspunktet for ”Livømiddagen” er at fortolke ultralokale råvarer fra og omkring Livø, netop nu hvor råvarerne er på toppen af deres sæson.

Og middagen indtages så i øvrigt med en lækker drikkevaremenu i glassene, tæerne i den gamle strandbund og den sensommerlune limfjordsluft i kinderne.

Inden middagen bliver der inviteret på en inspirerende markvandring rundt på øen, og efter middagen er baren åben og sommernatten lys.

- Emilie og hendes team har fat i noget af det rigtige, lyder det anerkendende fra turistdirektør Jimmi Stæhr-Petersen, Destination Himmerland.

- Netop dét at skabe oplevelser i unikke rammer med lokale fødevarer, der samtidig fortæller en historie, er noget af det, der efterspørges af rigtig mange gæster.

- Vi er glade for, at der i vores område findes sådan et produkt, og vi håber, at det kan inspirere andre til at skabe lignende oplevelser i Destination Himmerland, siger han.

Prisen for en Livømiddag er 795,- ekskl. aftenbar.

Interesserede kan tilmelde sig til kokken selv på mail-adressen emilie@livomiddag.dk - og i øvrigt læse mere om arrangementet på hjemmesiden www.livomiddag.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...