Langt over 100 historieinteresserede besøgte hver dag vikingeborgen ved Limfjorden

Selvom juli måned rent vejrmæssigt viste sig fra den meget lunefulde side, har Vesthimmerlands Museums guider haft mere end rigeligt at se til på Danmarks største vikingeborg, Aggersborg.

- Vi er ikke i tvivl om, at rigtig mange i år har været turister i eget land og fået øjnene op for alle de interessante steder, som findes her, konkluderer museumsinspektør Maria Clement Hagstrup, der koordinerer den levende formidling på stedet.

Status efter en hel måneds tilstedeværelse på borgen er, at langt over hundrede besøgende hver dag har lagt vejen forbi i tidsrummet 10-16 - og nogle dage endda flere.

- Aggersborg udgør således et stort trækplaster, og med to gratis rundvisninger hver dag har vi givet folk en god mulighed for at forstå både Limfjordslandets store betydning i vikingetiden og ikke mindst det imponerende borgbyggeri, fremhæver Maria Clement Hagstrup.

Initiativet er generelt blevet positivt modtaget, og for børnefamilier udgør app’en, som blev lanceret i 2017, stadig et populært supplement til besøget.

Den genskaber borgen i landskabet og gør det muligt at gå på opdagelse i borgens indre. Ydermere er der indlagt en skattejagt, som tilføjer ekstra viden om de mange fund, der er gjort på og omkring borgområdet.

Nu skal der evalueres på de mange input og tilbagemeldinger, der er kommet i løbet af sommeren, og disse vil så indgå i museets overvejelser omkring de fremtidige muligheder for formidling på stedet. Håbet er, at Aggersborg, sammen med den fire andre danske ringborge i løbet af de næste to år bliver udråbt til UNESCO verdensarv, hvilket vil give helt nye rammer for fortællingen på stedet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...