Seks læserklubber oprettet

VESTHIMMERLAND: På Vesthimmerlands Biblioteker stod uge 36 i læseklubbernes tegn.

Med massiv interesse for årets læseklubber har biblioteket kunne oprette hele seks læseklubber med i alt 57 deltagere fordelt på de fire biblioteker i kommunen.

En enkelt læseklub havde endda så stor tilmelding, at man har måttet dele den i to grupper.

Læseklubberne fordeler sig med to i Aars, to i Farsø, en i Aalestrup og en i Løgstør, og fra bibliotekets side er man nærmest overvældet over den massive interesse.

- Det har været virkelig skønt at starte læseklubberne op, og det er så lækkert, at der har været så stor opbakning til det, lyder det fra bibliotekar Iben Jakobsen.

Tilsyneladende er det læselysten, der driver deltagerne og ikke geografien. Flere er fx kørt fra Aars til Farsø og Løgstør for at deltage i læseklubberne "Bibliotekaren anbefaler".

Flere af deltagerne er gengangere fra tidligere års læseklubber, men der er også mange nye ansigter - og flere ægtepar.

Blandt parrene er Nanna og Magnus Andersen, der har valgt at være med i læseklubben "Korte danske romaner" på Aars Bibliotek.

Nanna Andersen fortæller, at hun og manden ikke altid er helt enige om, hvilke bøger, der fanger deres interesse.

Derfor synes de, at det kunne være en god fælles oplevelse at deltage i en læseklub sammen med andre læseglade.

Hver læseklub har nu haft deres eget opstartsmøde, hvor deltagerne har kunnet hilse på hinanden og få en introduktion til læseklubben af bibliotekarerne Iben Jakobsen og Mette Drejer Jørgensen.

- Der er en utrolig god og hyggelig stemning i læseklubberne, og deltagerne har glædet sig meget til at komme i gang med bøgerne og deres nye fællesskaber, fortæller Iben Jakobsen.

Til opstartsmødet fik deltagerne i de forskellige læseklubber desuden udleveret den første bog, som de skal læse.

Bøgerne blev udleveret i flotte muleposer, der er sponsoreret af RO(man)TID - et projekt, der ønsker at fremme læselysten ved netop at prioritere læsningen i hverdagen.

Foruden bogen kunne man i muleposen finde bogmærker samt en vejledning til, hvordan man kan tale om den læste bog. Fremadrettet skal læseklubberne mødes en gang om måneden de næste syv måneder, hvor de til hver gang har læst en ny bog.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...