”Ringborgen” er kreeret af Birthe Kjærsgaard med inspiration fra Aggersborg og Skarp Salling Karret

Der er nogen landsbyer, der bare har gang i masser af aktiviteter. Hvor der sker noget og skabes noget ved hjælp af en masse frivillige.

Skarp Salling er et godt eksempel.

Tirsdag kunne Salling Borgerforening nemlig afsløre byens nye kunstværk lige midt i centrum - tæt ved både brugsen og kirken - smukt kreeret af kunstneren Birthe Kjærsgaard.

Formanden for Salling Borgerforening, Silje Johansen, bød velkommen til de mange fremmødte og fortalte om, hvordan kunstværket er blevet til virkelighed.

Kunstværket tager med sin form udgangspunkt i ringborgen i Aggersborg i form af fire bænke, smukt dekoret og med inspiration fra Skarp Salling Karret.

Foreningen ansøgte Slots og Kulturstyrelsen, som støttede projektet med godt kr. 20.000. Derudover er der private, som også har støttet projektet.

Foreningen har netop modtaget kr. 300.000 fra Nordea fonden, som skal anvendes til at forskønne og udvikle natur i ”Dammeprojektet”.

Formanden kunne i sin tale samtidig afsløre, at Friluftsrådet netop har bevilget kr. 200.000 til samme projekt, så det var en meget glad formand, der berettede.

Efter afsløringen var foreningen vært ved lækkert hjemmebag og hjemmelavet vin til de fremmødte.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...