Lokalhistorisk Forening for Løgstør vil 4. juli lægge to kranse ved mindestenen for Ove Andersen. Man håber på, at mange vil være med på dagen

Lokalhistorisk Forening for Løgstør har i mange år stået for at nedlægge en krans den 4. maj ved mindestenen for Ove Andersen. Forsamlingsrestriktionerne satte en naturlig stopper for denne markering i år.

Til gengæld bliver der den 4. juli lagt ikke mindre end to kranse. Denne dato ville Ove Andersen nemlig være fyldt 100 år, og restriktionerne er nu lempet så meget, at arrangementet kan gennemføres, naturligvis med overholdelse af de almindeligt kendte forsigtigheds- og afstandsregler.

De to kranse er fra Vesthimmerlands Kommune og fra familien Andersen.

Elektriker Ove Andersen var ret tidligt en vigtig del af sabotagegruppen i Løgstør. I januar 1944 overtog han ledelsen af nedkastninger af våben i området, men en nedkastning på Livø blev ramt af en række uheld, så tyskerne opdagede, hvad der foregik. Ove Andersen forsøgte hurtigt at komme til Aalborg, men blev i rutebilen anholdt og blev samme år sendt til koncentrationslejren Neuengamme, et ophold som han desværre ikke overlevede. Ove Andersen blev blot 24 år.

I bogen Danmarks Frihedskamp af Ebbe Munck og Børge Outze fortælles Ove Andersen at have et ukueligt humør og en enestående energi i kampen mod tyskerne. I bogen beskrives han således som Løgstørs dygtigste sabotør. På mindestenen i Løgstør står: ”Ove Andersen 1920-1944. Du var blandt dem, som gik i strid fra kampens allerførste tid. De tog dig, men dit ranke sind fik fjenden aldrig fanget ind”.

Kransenedlægningerne foregår ved den tidligere politistation lørdag den 4. juli klokken 11.

Lokalhistorisk Forening håber, at mange vil være med til at mindes én af de Løgstørianere, der var med til at sikre den fred, som nu har varet i over 75 år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...