Pianist Anita Hyldgaard Samsing kan høres på søndag i ALFA

AARS: Søndag 28. oktober kan musikforeningen i Vesthimmerland igen byde på klassisk musik i topklasse, denne gang i skikkelse af den dygtige og meget erfarne pianist Anita Hyldgaard Samsing.

Anita Hyldgaard Samsing stammer oprindeligt selv fra Himmerland. Sang og musik fik tidlig en stor rolle i hendes liv, og i 1990 blev hun optaget på Nordjysk Musikkonservatorium, inden hun i 1997 tog en organistuddannelse fra Det Fynske Musikkonservatorium.

Sideløbende med arbejdet som organist er Anita Hyldgaard Samsing fortsat med at dyrke klaverspillet.

Hun sluttede som kandidat i klaverspil i 2015 og har allerede en lang række klaverkoncerter bag sig, bl.a. i samarbejde med tidligere koncertmester i Odense Symfoniorkester, Bjarne Hansen.

I dag er hun organist på Aarhusegnen og desuden ansat på Frederikshavn Musikskole, hvor hun bl.a. er lærer i talentklassen.

Ved koncerten i Vesthimmerlands Musikhus ALFA 28. oktober spiller Anita Samsing værker af Scarlatti, Rachmaninov, Tschaikowsky og Ravel og endelig fem klaverstykker af Carl Nielsen med titler som folketone, humoreske, alfedans, arabeske og mignon.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...