De unge vikinger fra Strandby, Ullits og Vegger - samlet på lejr i Dollerup.

VESTHIMMERLAND: KFUM-spejderne fra Strandby, Ullits og Vegger har været på fælles weekendtur på Lejrgården i Dollerup, og det blev en indholdsmættet oplevelse, som bl. a. bød på natløb og smuglerløb.

Hovedtemaet for årets lejr var vikinger.

Spejderne blev delt ind i seks grupper: Aggersborg, Fyrkat, Trelleborg, Lindholm Høje, Nonnebakken og Vallø Borgring, og så gik de ellers i gang med at arbejde på at blive vikinger.

Der blev lavet bælter, skjoldene blev fint malet og dekoreret med stor omhu, sværdene blev slebet og pyntet, og vikingepigerne pyntede sig med træperler og armbånd.

På sidstedagen blev alle vækket kl. 5.30 og drog sammen på vikingetogt.

Hos krigsguden Tyr blev sværdene dekoreret med varme jern fra bålet, hos gudinden Ydun bed spejderne til æblet for at forblive unge, og hos Heimdal lavede de en regnbue.

Ved andagten blev skabelsen i biblen og skabelsen i den nordiske mytologi sammenlignet via a sang og plancher, og så gik det ellers løs med diverse vikingesysler som tovtrækning, bueskydning, holmgang, stridsvognekørsel mv.

Vikingelejren fik også besøg af en falkoner med sin fugl. Han og spejdersønnen gav en fin opvisning og fortalte om fuglen.

Oven på alle disse vikingeaktiviteter var det nogle særdeles trætte men glade børn, der afslutningsvis blev hentet af forældrene - en masse sjove oplevelser rigere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...