Himmerlands Ungdomsskole arrangerer atter keramikkursus for børn

HAUBRO: Keramik har længe været et hit som fritidsaktivitet i de større byer, og det er arbejdet med ler også godt på vej til at blive i Haubro og nærmeste omegn.

Med god hjælp fra Himmerlands Ungdomsskole.

For tredje år i træk arrangerer efterskolen her i efteråret keramikkursus for børn i alderen 10-14 år.

- De foregående to år har der været hurtigt udsolgt, og det forventer vi også, der bliver i år, vurderer skolens keramiklærer, Randi Borum.

På kurset i Haubro kommer børnene til at arbejde med forskellige lertyper og lærer forskellige teknikker. Der bliver produceret en masse flotte julegaver både i form af ting, som kan bruges til noget, men også skulpturelle ting.

Kurset ligger af samme grund et stykke tid, inden julegaverne skal pakkes ind, for det hele skal gerne nå at blive brændt, inden børnene kan hente tingene.

- Det er sjovt at udlevere tingene til børnene. Man ved først, hvordan det endeligt kommer til at se ud, når det er brændt, og glasuren har fået den endelig farve under den 1000 grader varme opvarmning, bemærker Randi Borum.

Ud over børnekeramikholdet har Himmerlands Ungdomsskole også et aftenskolehold med keramikeren Gitte Haggren, som underviser seks gange her i efteråret.

Samme Gitte Haggren står også for et kursus for undervisere og pædagoger 7. november, og efter jul oprettes et nyt aftenskolehold.

- Vi måtte desværre skuffe nogle her i efteråret, for vi havde ikke plads til alle dem, som ønskede at komme på holdet. Derfor åbner vi nu for, at endnu et hold kan få glæde at skolens lækre keramiklokale, siger efterskolens event-ansvarlige, Sara Græsborg.

Man kan tilmelde sig de forskellige keramikkurser via efterskolens hjemmeside. www.h-u.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...