Tre frivillige fra Kulturhus var med hele vejen, da markant klimaskulptur blev flyttet fra Sydfyn til Vesthimmerland

- Jooh, det var da lidt af et projekt at få sådan et monstrum flyttet fra Svendborg og stillet op i Hornum.

- Men bortset fra det, så forløb alt egentlig helt efter planen, konstaterer Hans Grishauge, som var en af Kulturhus Søttrups udsendte, da Jens Galschiøts markante klimaskulptur, ”Isbjørnen”, onsdag blev pillet ned på Sydfyn og torsdag stillet op i Vesthimmerland.

Kunstneren, der til daglig har sit atelier i Næsby ved Odense, var selv til stede, da ”Isbjørnen” blev demonteret i Svendborg, og det var nok meget heldigt.

- Det ser måske ikke sådan ud, når skulpturen først står der, men der var godt nok mange bolte og møtrikker, som i processen skulle løsnes og spændes igen, bemærker Hans Grishauge.

I alt var de tre frivillige fra Kulturhus Søttrup, der var involveret i flytningen af den fem meter høje Isbjørne-skulptur, som illustrerer udviklingen i verdens CO2-udledning fra 1850 og frem til 2015.

Selve transporten stod Aars Vognmandsforretning for, og det var også en chauffør fra vognmandsfirmaet i Aars, der med kyndig betjening af lastvognens kran sørgede for, at ”Isbjørnen” torsdag formiddag kom forsvarligt op at hænge på den gamle Søttrup Frimenighedskirkegård.

- Hele operationen tog vel rundt regnet et par timer, inden vi over en dram kunne ønske hinanden tillykke med resultatet, bemærker Hans Grishauge.

Det er fortsat ikke præcist aftalt med Jens Galschiøt, hvor længe skulpturen, der tidligere har været stillet op i bl. a. København og Paris, skal have sin plads ved Kulturhus Søttrup, men i hvert fald i det kommende halve år skulle der være en chance for at studere ”Isbjørnen” i Hornum - og i forlængelse heraf fundere lidt over klimaforandringerne....

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...